12-08-06

Bacterie ontwaakt uit haar winterslaap

Een bacterie die 32.000 jaar in een ijslaag zat opgesloten, is opnieuw tot leven gekomen. Astrobioloog Richard Hoover van de NASA is naar Alaska gereisd om bacteriën te vinden die onder extreem koude omstandigheden leven. Hij trof een bevroren poeltje met ingevroren bacteriën. Bij het  ontdooien van het ijs onder de microscoop kwamen deze spontaan in beweging. Deze vondst bewijst dat micro-organismen in ijs zeer lange periodes kunnen overleven. Het wekt ook de suggestie dat we ooit vergelijkbare ‘buitenaardse’ levensvormen zouden kunnen ontdekken. Bijvoorbeeld in de permafrost op Mars of in de gletsjers van Jupiters maan Europa. Zeker weten de onderzoekers dit nog niet, maar deze ontdekking brengt hen alweer een stap dichterbij.

20:02 Gepost door Fancy in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

31-07-06

Afkeer van spinazie genetisch bepaald

De variant van één enkel gen bepaalt het eetgedrag van de mens. Dat hebben wetenschappers van het Duitse instituut voor voedingsonderzoek in Potsdam ontdekt. Mensen die bijvoorbeeld door een bepaald gen bittere stoffen goed waarnemen, blijken niet van spinazie en kool te houden. Wie die bittere stoffen niet waarneemt, heeft de neiging om meer vet te eten. Afkeer van een bepaald voedingselement kan dus erfelijk zijn. een goed excuus als je eens iets niet lust.

19:22 Gepost door Fancy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

30-07-06

De pil maakt niet dikker

Volgen KUL-hoogleraar verloskunde Willy Poppe is de mogelijke invloed van de pil op het gewicht nog niet voldoende onderzocht. Er zijn namelijk nog steeds geen echte aanwijzingen dat de pil tot gewichtstoename leidt. De positieve en negatieve onderzoeksresultaten uit enkele studies houden elkaar in evenwicht. Bij sommige vrouwen die de pil nemen, is er inderdaad sprake van gewichtstoename, maar anderen hebben dan weer gewicht verloren. Dit zou betekenen dat, als er invloed is van de pil op het lichaamsgewicht, deze zeer klein is. De hoogleraar zegt dat vrouwen meestal wat in gewicht winnen met de jaren en dat ze eerder geneigd zijn om die gewichtstoename toe te schrijven aan de anticonceptiepil.

22:08 Gepost door Fancy in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

02-07-06

Anti-vlooienmiddelen schadelijk voor mensen

Producten tegen wormen en parasieten bij huisdieren kunnen schadelijk zijn voor de mens. Dit stelt een rapport van de Rijksuniversiteit Groningen. Vooral kinderen en zwangere vrouwen lopen risico’s. De onderzoekers raden het gebruik van spuitbussen, poeders en halsbanden af. Het is beter om je huisdier druppels of tabletten te geven of een vlooienschampoo te gebruiken.

22:45 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-07-06

Stoppen met roken? Leer zingen!

Prof. Léon-Bernard Giot, zang- en ademhalingsspecialist, beweert dat leren zingen een goede methode is om te stoppen met roken en ook om er nooit aan te beginnen. Het draait eigenlijk vooral om een juiste ademhaling. Wie correct leert ademen en daardoor juist leert zingen, spreken en blazen, kan zich niet meer veroorloven om te roken. Het leren doseren van de ademhaling, met andere woorden de juiste hoeveelheid lucht doorlaten, noemt men adembeheersing. De enige manier om goed te leren doseren is het aanleren van zingen. Giot onderwijst deze methode ondertussen al 33 jaar en beweert dat de  mensen die dit onder de knie hebben, nooit meer willen roken. Je kunt het altijd eens proberen.

21:38 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

30-06-06

Oppassen met aardbeien bij jonge kinderen

Bij baby’s en zeer jonge kinderen kan het eten van verse aardbeien een allergische reactie oproepen. Dus begin met het geven van kleine stukjes aardbei, zodat het lichaam eraan kan wennen. Voor oudere kinderen en volwassenen zijn verse aardbeien dan weer zeer gezond. Dat vanwege hun hoge vitamine C-gehalte (60 mg per 100 gram). Door wetenschappers worden aardbeien zelfs tot het gezondste fruit gerekend. Ze zijn heel rijk aan biostoffen die de lichaamscellen beschermen tegen ouderdom en schade door vrije radicalen. Ze maken het bindweefsel steviger en voorkomen cellulitis.

20:20 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-06-06

37 liter water

Het lichaam van een volwassene bevat gemiddeld 37 liter water. We bestaan dan ook gemiddeld voor 70% uit water. Een belangrijk deel zit in ons bloed (92% water) en onze hersenen (90% water), tot zelfs 22% in onze botten en 10% in onze tanden. Niet verwonderlijk dat voldoende (water) drinken belangrijk is.

20:10 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

28-06-06

Angst en spanning verminderen & slaap verbeteren: 9 tips

-         Probeer elke dag voor jezelf een aangenaam moment vrij te maken. Dit zal leiden tot minder spanning.

-         Leer de eerste tekenen van gespannenheid en stress te herkennen en zoek een manier om ze weg te nemen. Doe bijvoorbeeld aan sport of een geestelijke inspanning, zoals het invullen van kruiswoordraadsels. Ook gewoon een kwartiertje wandelen doet wonderen.

-         Vermijd zware maaltijden, roken, alcohol en dranken die cafeïne bevatten (koffie, thee, cola, energiedrankjes) voor het slapengaan. Alcohol vergemakkelijkt het inslapen, maar maakt dat je minder diep slaapt en vaker wakker wordt.

-         Neem pauzes tijdens je werkdag, al was het maar een kwartiertje.

-         Leer jezelf te ontspannen met enkele eenvoudige ontspanningstechnieken. Ook lichaamsbeweging, massage, yoga, of zomaar niets doen, kunnen ontspannend werken.

-         Neem niet te veel hooi op je vork. Leg jezelf grenzen op en durf nee te zeggen.

-         Ga na of je angstgevoelens en gespannenheid kan vermijden door er anders tegenaan te kijken. Hoe zou iemand anders in jouw plaats reageren? Misschien is verandering wel goed voor je.

-         Zoek steun bij anderen. Een goed gesprek of een luisterend oor vermindert de spanning. Je kunt ook je gevoelens uiten door alles van je af te schrijven.

-         Waak over de kwaliteit van je slaap: eet ’s avonds iets lichts, drink geen alcohol om te kunnen slapen, de kamer moet aangenaam van temperatuur zijn, ga alleen slapen als je moe bent, kijk geen tv in bed…

20:57 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-06-06

Siliconen leiden niet tot borstkanker

Vrouwen met siliconenimplantaten hebben niet meer kans op borstkanker dan vrouwen die niet aan hun borsten hebben laten sleutelen. Wel hebben ze een licht verhoogde kans op non-melanoma huidkanker. Dat blijkt uit Deens onderzoek naar het verband tussen siliconen en borstkanker. Eerder onderzoek rond dit thema was meestal kleinschalig. Daar brengt het recente Deense onderzoek verandering in. Voor het onderzoek werden 2753 vrouwen met een siliconenimplantaat gevolgd. Gemiddeld liepen de vrouwen 15 jaar met een maatje meer in de beha, sommigen zelfs 30 jaar. Het is waarschijnlijk het grootste onderzoek ooit op dit gebied. Uit de studie bleek dat vrouwen met siliconenimplantaten geen verhoogde kans op borstkanker hebben. Ook andersom bleek dat onder de vrouwen die borstkanker kregen, niet meer vrouwen met vergrote borsten waren. Wel stelden de Denen een licht verhoogde kans op non-melanoma huidkanker vast. Een mogelijke verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat de vrouwen, trots op hun borsten, iets vaker topless zonnen.

19:24 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-06-06

Wist je dat...

Maïskolven bijzonder geschikt zijn om in hun geheel in te vriezen? Behalve lekker is maïs ook gezond: het bevat 10% van de dagelijkse benodigde hoeveelheid vitamine A en 25% van onze dagelijks benodigde hoeveelheid vitamine B.

21:26 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-06-06

Zonnebrand kan gevaarlijk zijn

Zonnebrand kan gevaarlijk zijn. Hoe gevaarlijk blijkt uit een Amerikaans rapport: 1 op de 5 Amerikanen krijgt huidkanker. Mensen lopen nog meer risico als ze vaker dan vijf keer in hun leven door de zon verbrand zijn geweest, aldus een onderzoeksrapport van Mayo Clinic, een samenwerkingsverband van artsen met verschillende disciplines. Tot nu toe werd aangenomen dat vooral mensen boven de vijftig jaar meer risico lopen op huidkanker. Tussen 1976 en 2003 is het aantal vrouwen onder de veertig jaar met huidkanker echter verdrievoudigd. Opmerkelijk in het onderzoek is dat bij slechts zestig procent van de patiënten huidkanker optreedt op hoofd en nek, de plekken die het meest blootgesteld worden aan de zon. Normaal gesproken ontstaat bij negentig proces van de patiënten de kanker op die plekken. Dit nieuwe onderzoek toont echter aan dat in de overige gevallen de kanker op het bovenlijf ontstaat. Onderzoekers vermoeden dat dit komt door het gebruik van zonnebanken.

 

Hoe kun je zonnebrand voorkomen?

 

-         Gebruik een anti-zonnebrandmiddel met een goede beschermingsfactor of Sun protection factor tegen zowel UV-A als UV-B.

-         De hoeveelheid UV hangt niet af van de temperatuur. Blijf tussen 11u en 15u uit de zon.

-         Laat de huid geleidelijk aan de zon wennen. Gun je huid rust en blijf eens een dag uit de zon.

-         Draag beschermend kleding en een zonnebril. Natte kleding laat meer zon door dan droge kleding.

-         Parasols en bewolking laten ook UV-stralen door, dus ook dan kan bescherming nodig zijn.

-         Vermijd alcohol. Alcohol verwijdt de bloedvaten, dit kan zonnebrand verergeren.

-         Vermijd cosmetica en parfum, ze kunnen onder invloed van UV vervelende huidreacties opleveren.

-         Als je gebruik maakt van een middel tegen muggenbeten, let er dan op dat dit middel geen DEET bevat. De stof DEET verminder de werking van zonnebrandmiddel.

Wat te doen na verbranding?

 

-         ga onmiddellijk uit de zon als je merkt dat je verbrand bent.

-         Smeer de huid in met een aftersun.

-         Prik blaren niet door en maakt ze niet kapot.

-         Bij veel pijn de huid koelen met vochtige doeken of een pijnstiller gebruiken.

-         Calaminelotion en lotions met aloë vera kunnen verlichting bieden.

-         Bescherm de verbrande huid tegen de zon met voldoende kleding.

-         Gemiddeld kun je na drie dagen weer in de zon maar let dan extra op.

 

20:29 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

21-06-06

E-mails maken dik

E-mails kunnen je ongemerkt dik maken, zo waarschuwen gezondheidsdeskundigen. Vooral  mensen die op kantoor werken, kunnen er last van krijgen. Door de komst van e-mail stappen mensen alsmaar minder naar elkaars bureau binnen om een document te bezorgen of een mop te vertellen. In het Verenigd Koninkrijk wil men, met de steun van de overheid, verbieden om op kantoor op vrijdag nog e-mails te versturen. Zo wil men de fitheid van de gemiddelde Brit weer een beetje opkrikken.

19:48 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-06-06

Minder baby's sterven aan wiegendood

Volgens cijfers van Kind & Gezin is het aantal gevallen van wiegendood de voorbije tien jaar opvallend gedaald. Dat zou een gevolg zijn van de campagnes waarmee jonge ouders bestookt worden. Tips zoals baby’s niet laten slapen in een te warme ruimte of een ruimte waarin gerookt is, zetten dus duidelijk zoden aan de dijk. Kind & Gezin wijst er wel op dat het sterftecijfer nog verder naar beneden kan worden gehaald, omdat uit onderzoek blijkt dat de helft van de Vlaamse baby’s nog in een te warme (boven de 18°c) kamer slaapt.

20:47 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-06-06

90%

90% van de mensen die aan diabetes lijden, hebben diabetes type 2. diabetes type 1, dat vooral bij mensen onder veertig voorkomt wordt veroorzaakt door een storing bij de cellen die in de pancreas insuline produceren. Diabetes type 2 is dan weer vooral een gevolg van overgewicht en verkeerde eet- en leefgewoonten.

20:22 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-06-06

30

Voor volwassenen is dertig minuten lichaamsbeweging per dag de dagelijkse dosis om gezond te blijven. Die mogen verdeeld worden in 2 x 15 minuten. Met lichaamsbeweging worden inspanningen bedoeld met matige intensiteit, waarbij ademhaling en hartslag iets sneller gaan dan normaal en waarbij lichtjes gezweet wordt.

12:26 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-06

Mannen kiezen vaker voor borstverkleining

Alsmaar meer mannen kiezen voor een borstverkleining, stellen plastisch chirurgen in ons land en de buurlanden vast. Volgens een ruwe schatting zou het aantal mannen die een dergelijke schoonheidsingreep ondergaan, op een paar jaar tijd meer dan verdubbeld zijn. door de toegenomen aandacht voor hun uiterlijk hebben hoe langer hoe meer mannen het moeilijk met hun ‘borstjes’. Die borstvorming wordt veroorzaakt door vet, door te veel vrouwelijke hormonen of door een wisselwerking tussen die twee, want vetcellen produceren een enzym dat mannelijke hormonen in vrouwelijke verandert. De chirurgische oplossing ervoor is afhankelijk van geval tot geval een liposuctie of een borstverkleining.

18:03 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-06-06

9,7

9,7 keer per jaar: zo vaak gaat een gemiddelde Belg naar de dokter, heeft een Duits onderzoeksbureau berekend. Vergeleken met de andere Europeanen is dat vrij veel: Zweden gaan maar 2,9 keer per jaar, Fransen 5,4 , Nederlanders 5,8 en Duitsers 9,1 keer. Japanners zijn nog bezorgder over hun gezondheid: zij staan 11,2 keer per jaar op de stoep van de dokter.

13:07 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-05-06

Antwerpenaren hebben mooiste gebit

Nog geen zes procent van de Belgen tussen 8 en 26 jaar heeft een intact, verzorgd gebit, zo blijkt uit een onderzoek van de onafhankelijke ziekenfondsen. Opvallend is dat de resultaten erg verschillen qua provincie. Antwerpse jongeren komen er het best uit, achteraan bengelt Henegouwen.

19:25 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-05-06

Vaccin tegen baarmoederhalskanker?

Twee farmaceutische giganten, Merck & Co en GlaxoSmithKline, brengen eerstdaags een vaccin op de markt dat besmetting met de twee vaakste voorkomende types van het Human Papillomavirus volledig verhindert. Dat is uniek en een doorbraak, want die PHV-virussen veroorzaken de ontaardingen van het weefsel, waardoor baarmoederhalskanker kan ontstaan. De kritiek dat het nog veel te vroeg is om een vaccin uit te brengen, omdat de proefpersonen maar een paar jaar gevolgd konden worden, relativeert men. De doelgroep van het vaccin bestaat uit jonge vrouwen, die zo vroeg mogelijk gevaccineerd worden, liefst nog voor ze een seksuele relatie hebben. Uit de  studie  met zowel Gardasil als Cervarix blijkt dat de vaccins echt verhinderen dat de vrouwen besmet worden met die twee HPV-types en dat is een enorme vooruitgang. Hoelang die bescherming zal duren, of andere papillomatypes nu meer zullen voorkomen en of het vaccin drastisch het aantaal gevallen van baarmoederhalskanker zal verminderen, kun je nu uiteraard nog niet zeggen. Baarmoederhalskanker treedt meestal pas op vanaf 35 jaar. Maar wachten met de commercialisering van zo’n vaccin tot het zover is, kan niet. Vooral als je bedenkt dat zo’n 60 tot 80% van de vrouwen in hun leven in aanraking komen met een HPV-virus.

14:54 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (35) |  Facebook |

10-05-06

Stoppen met roken?

Voor degenen die willen stoppen met roken en enkele nuttige tips kunnen gebruiken...surf dan eens naar deze site! Klik op onderstaand logo!!!

21:16 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Sojakoekjes doen bloeddruk dalen

Chinese volwassenen met een hoge bloeddruk die koekjes met 40 gr soja-eiwit kregen gedurende twaalf weken, bleken na afloop een aanzienlijk lagere bloeddruk te hebben. Bij mensen met een problematisch hoge bloeddruk was het resultaat nog aanzienlijker dan bij de proefpersonen die van nature al een hogere bloeddruk hadden.

21:12 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-04-06

Pluimveegehakt goed verhitten

 

Worst, boomstammetjes, hamburgers en andere bereidingen die vroeger uitsluitend van varkensgehakt gemaakt werden, worden nu ook vaak bereid met pluimveegehakt. Geen probleem als de producten voldoende verhit worden, maar als ze rauw of halfrauw gegeten worden of vóór de bereiding in contact komen met voedingsmiddelen die wel rauw gegeten worden, kan dat een besmetting met salmonella of campylobacter tot gevolg hebben, waarschuwt de gezondheidsraad. Een besmetting met bijvoorbeeld campylobacter komt niet zelden voor bij pluimveevlees, ondanks hygiënische maatregelen is dat niet helemaal te vermijden. Salmonella en campylobacter zijn de vaakst voorkomende oorzaken van voedselinfecties in ons land, ze veroorzaken maag- en darminfecties en bij verzwakte mensen kunnen ze dodelijk zijn.

15:15 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-04-06

Oud door krimpend bot

Tot nu toe werd aangenomen dat slapper weefsel en verdwijnend onderhuids vet ervoor zorgden dat mensengezichten er oud gaan uitzien. Maar Stanford-onderzoekers hebben nu ontdekt dat ook krimpende botmassa een rol speelt bij dat proces. De Amerikaanse chirurgen stelden na bestudering van 30 mannen en vrouwen vast dat vorm en grootte van voorhoofdsbeen,jukbeenderen en bot rond de neus onverwacht sterk veranderen en daardoor de aanblijk van weke delen veranderen. Bij vrouwen start dit proces tussen 25 en 45 jaar, bij mannen tussen 45 en 65.

21:22 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-04-06

Vis eten; is het nu goed of slecht voor je?

Vis eten beschermt tegen beroertes en hartaanvallen, maar veel mensen vermijden het omdat ze bang zijn voor een mogelijk hoog methylkwikgehalte in vis.Onderzoekers van de Universiteit van Harvard zijn daarom gaan uitzoeken wat nu eigenlijk doorweegt: de goede effecten van vis op hart en vaten of het risico voor de hersens door methylkwik in vis. Ze concentreerden zich daarbij op de gevolgen voor vrouwen van vruchtbare leeftijd, omdat hen vaak afgeraden wordt om vis te eten omdat het het brein van ongeboren foetussen zou kunnen aantasten.

Het team kwam tot de conclusie dat zelfs kleine hoeveelheden vis al gauw de kans op hartziekte met 17% deed afnemen en met elke bijkomende vismaaltijd nog met 3,9% verkleinde. Voor beroertes kwamen ze tot vergelijkbare, iets lagere cijfers. Eén gram DHA-vetzuur (aanwezig in vis) zou bovendien het IQ van het ongeboren kind met 0,8 tot 1,8 punten verhogen. Prenatale blootstelling aan methylkwik (in die mate dat het haar van de moeder bij de geboorte 1 microgram per gram zou bevatten) zou een verlies van IQ van zo’n 0,7 punten betekenen.

 

De onderzoekers concluderen dat de voordelen van vis eten opwegen tegen mogelijke nadelen (in vis zit immers niet altijd methylkwik) en dat vrouwen die bang zijn voor kwikophoping vissoorten als haai, zwaardvis of koningsmakreel beter gewoon vervangen door vissen met minder kwikrisico. Overigens kan het risico op methylkwik enorm worden verkleind door veel soorten vis van verschillende origine te eten.

17:05 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-04-06

Vroeg pensioen, vroege dood?

De British Medical Journey niet echt een spreekbuis van onze regering dus, publiceerde een studie waaruit blijkt dat mensen die op hun vijfenvijftigste met pensioen gaan, vlugger sterven dan collega’s die tot vijfenzestigste werken. Dat hun sterftecijfers bijna dubbel zo hoog zijn, komt niet alleen omdat mensen die niet gezond zijn, meer geneigd zijn om voor een vroeg pensioen te kiezen, zeggen de onderzoekers. Ook verschillen in geslacht en sociale klasse bleken de resultaten van de studie, uitgevoerd bij meer dan 3500 werknemers uit de petrochemische industrie, niet af te zwakken. Hoe het opvallende cijfer dan wel te verklaren is, is niet erg duidelijk. Vast staat dat mentaal en fysiek in beweging  blijven, een positief zelfbeeld, communicatie met mensen bijdragen tot een betere gezondheid en dat pensioen, met het statusverlies dat mogelijk daaraan verbonden is, niet altijd is wat men zich ervan had voorgesteld.

00:21 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-06

Nuttige vlooienpoten

Vlooien zijn vervelende beesten, maar een eiwit in hun poten zou wel eens van pas kunnen komen bij het herstellen van bloedvaten, ontdekten Australische geleerden. De resiline zorgt er bij vlooien voor dat ze een enorme springkracht in hun poten hebben, bij kleine vliegjes geven ze de vleugels de mogelijkheid om supersnel te bewegen. Door manipulatie van het gen dat ertoe aanzet om resiline te produceren zijn wetenschappers erin geslaagd om een kunstmatige variant te maken die dezelfde eigenschappen heeft als de oorspronkelijke, uitrekking mogelijk tot driemaal zijn lengte zonder te breken en dat in de toekomst mogelijk kan worden gebruikt om de elasticiteit van aders te herstellen. Dat zou dan hartaderbreuken kunnen voorkomen.

23:36 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-06

Afstandsbediende mensen

Raketten, tv’s en zelfs zetels kunnen al vanop afstand worden bestuurd, maar een Japanse firma test volop de mogelijkheid van een afstandsbediening voor mensen uit. Het belangrijkste doel van de firma is om videospelletjes nog realistischer te maken door het evenwichtsgevoel te manipuleren. Dat lijkt goed te lukken: proefpersonen die een hoofdtelefoon opkregen worden bestuurd door een joystick en voelen een onweerstaanbare drang om naar rechts te gaan als de joystick naar rechts bewogen wordt. Het voelt alsof je anders je evenwicht zou verliezen, verkaarden proefpersonen. Door de koptelefoon wordt het evenwichtsorgaan in de oren elektrisch gestimuleerd, wat direct op de reflexen werkt.

15:27 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

31-03-06

Sinaasappels maken je vrolijk

Wist je dat de geur van een sinaasappel ervoor zorgt dat de hersenen serotonine aanmaken, een stof waardoor je vrolijk en opgewekt wordt? Leuk detail: de geur van sinaasappelsap uit brik of van een geurkaars of etherische olie geeft dezelfde reactie

20:45 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

25-03-06

Erotische beelden kunnen tijdelijk blind maken

Als je partner je negeert na het bekijken van een naaktscène op tv, is het misschien niet zijn schuld. Gezamelijke onderzoeken van de universiteiten Yale en Vanderbilt toont immers aan dat het bekijken van erotische beelden je blind kunnen maken. Het effect duurt slecht enkele seconden, maar mensen die worden blootgesteld aan erotische prikkelingen kunnen zelden goed inschatten wat er gebeurt vlak na het bekijken daarvan. Dat kan vooral gevaarlijk zijn op de weg, bijvoorbeeld door reclameaffiches met halfnaakte vrouwen op. Je aandacht slechts een fractie van een seconde verliezen kan voldoende zijn om een ongeval te veroorzaken.

17:22 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-03-06

Zo krijg je mooie sterke nagels

Last van afbrokkelende nagels? Zet dan eens wat vaker aardappelen, zilvervliesrijst, volkerenproducten, zuivelproducten, cashewnoten, citrusvruchten en verse groenten op het menu. Die bevatten vitamine A, B1, B2, H (biotine), silicium en zink, en maken zowel je vingernagels als je teennagels sterker.

19:46 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende