12-01-04

7 koelkasttips

Bewaar je voedsel niet te lang, omdat de vitamines er uit gaan, en omdat het kan bederven. Kaas blijft zo’n 2 weken goed, bewaar hem in een bewaardoos, onder een stolp of in plastic.

Nog een paar tips voor eten dat je in de koelkast bewaart:

1. ongeopende yoghurt kan tot een week na de ‘ten minste houdbaar tot’-datum worden gegeten. Als het pak open is, moet je het binnen drie dagen eten. Als je een eenpersoonsbakje half leeggegeten hebt, kun je het afdekken en nog 2 dagen bewaren.

2. Bewaar nooit voedsel of soep in een open blik. De bliksmaak kan in het voedsel trekken. Bewaar restjes in een bakje maar niet langer dan 2 dagen.

3. Melk blijft normaliter tot drie dagen na de ‘ten minste houdbaar tot’-datum goed.

4. Drink sinaasappelsap na openen binnen een week op. Hoe langer het open staat, hoe meer smaak en vitamine C verdwijnt.

5. Verwerk rauwe kip binnen 2 dagen na aankoop of vries hem meteen in. Bewaar de kip in de orginele verpakking. Als deze druipt, doe er dan een bord onder zodat de sappen niet op ander eten druppen. Vries je de kip in, haal hem dan uit de verpakking en doe hem in een diepvrieszak.

6. Eieren blijven 5 tot 6 weken goed en kunnen het best in de koelkast worden bewaard. Door de lage temperatuur vermenigvuldigt de salmonellabacterie zich minder snel. Bewaar ze in de doos en draai ze af en toe om, anders zakt de dooier naar beneden.

7. Ingevroren groente moet je binnen een jaar na aankoop opeten. Is de zak geopend, maak hem dan goed dicht en doe er nog een zak om.

16:33 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Handig Wat een handige tips. Goed om te weten ;-) Echt tof zo'n blogje en een prachtig design en die linkjes da's ook leuk.
Goed gedaan Evake ;-)
Dikke knuf xxx

Gepost door: Lieve | 12-01-04

lap, ik heb het zitten Ik lees dit berichtje om 11u30 en lap, mijne honger is nu nog 2 maal zo groot,hahaha. Zoals gewoonlijk weer interessant en totaal onverwachts onderwerp.

Gepost door: Erwin | 13-01-04

geen koelkast? wat moet je doen als je geen koelkast hebt,heb je mss een weetje,over hoe je er 1 moet maken zonder iets te betalen:p:p

Gepost door: angela | 30-08-05

De commentaren zijn gesloten.