13-01-04

Agressieve mailtjes slecht voor gezondheid

Werknemers die 'agressieve' e-mails ontvangen van hun baas hebben sneller last van hoge bloeddruk of lage productiviteit.

Dat blijkt uit een onderzoek van de British Psychological Society. In een test kregen 48 proefpersonen een aantal verschillende berichten van collega's en hoger geplaatsten. Volgens de onderzoekers steeg de bloeddruk aanmerkelijk bij degenen die een 'bedreigende' e-mail ontvingen van een hoger geplaatste collega of baas.

De Britse psychologen noemden het verschil tussen de reactie van de proefpersonen op de 'bedreigende' en de gewone e-mail opvallend. De lichte stijging van de bloeddruk richt geen lichamelijke schade aan, maar het onderzoek toonde aan dat de invloed van e-mail niet onderschat moet worden.

Howard Taylor, een van de onderzoekers, zegt zelfs dat het mogelijk is dat de gezondheid van de ontvanger blijvende schade op kan lopen als de bloeddruk teveel stijgt bij het lezen van 'offensieve' mailtjes.

Tevens toonde het onderzoek aan dat werkgevers die dergelijke 'agressieve' mailtjes schrijven contra-productiviteit in de hand werken

12:53 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ben ik ongezond? agressieve mailtjes slecht voor de gezondheid?dan ben ik toch nie zo gezond als ik dacht.ik voel me toch nog prima in orde,hmmm.ik laat het wel weten als ik eruit ben!!!

Gepost door: amber | 30-08-05

De commentaren zijn gesloten.