23-01-04

2 keukentips

Tomatenpuree

Heerlijk die kleine blikjes (of tubes) tomatenpuree of tomatenconcentraat. Ze geven elke saus of soep een stevige smaakstoot. Maar meestal gebruik je zo'n blikje of tube niet meteen helemaal op en is wat rest niet altijd lang houdbaar. Of dat dacht je... Vries wat rest meteen in, in een ijsblokjesvorm. Wanneer het diepgevroren is, neem je het uit de ijsblokjesvorm en hou je het 'tomatenblokje' apart in een vrieszakje in je diepvriezer. Veel plaats neemt het zeker niet in. Zet wel een datum op het zakje. Het blijft nog een paar maanden houdbaar.

Koriander

Ook de bosjes verse koriander die je koopt, gebruik je niet altijd allemaal. En in plaats van die in de groentenbak van je koelkast te laten verkommeren, kan je die wat langer vers en fris houden door de steeltjes onderaan met een scherp mes een halve centimeter af te snijden en de koriander dan in een glas (gefilterd) water te zetten. Zet dat glas dan in je koelkast of op een koele plek. Ververs het water elke dag weer en zo zou dit heerlijke kruid enkele dagen (langer) moeten houden. Als ze echt heel vers zijn gekocht tot zelfs een week!

16:26 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Tip De goeden raad van tante Kaat !...(grapje)
Een leuk blogje met altijd leuke tips :-)

Gepost door: M&G | 24-01-04

koriander????!!! bbbwwwwaaaarrrrkkkk!!!!! ik kan dus echt niet tegen de smaak van dat kruid hé!! sjonge dat smaakt nu eens echt nar afwaswater...
gisteren in de Indiër heb ik het er gelukkig wat van kunnen schrepen... :)))
enne ja idd normaal gezien zouden die tomaten lekker moeten rieken en het eten goed moeten doen smaken! ;-)))
enjoy the sunny day!
cms having no time to waste and hard at work (but first a bit blogging)

Gepost door: cms | 25-01-04

De commentaren zijn gesloten.