27-01-04

Oude middeltjes helpen echt deel 1

Hik

Neem een hapje suiker, laat het langzaam in je mond smelten en je bent zo van je hik af. Hou je niet van suiker? Laat dan iemand anders uw pink vasthouden, bij het bovenste kootje en dan zachtjes knijpen. De hik is zo verleden tijd. Een andere optie: eet een paar hapjes van een citroen en je bent er meteen van af.

Gewrichtsklachten en spierpijn

Bij gewrichtspijnen en/of spierpijnen elke dag 1 blaadje (blanke) gelatine even in het water doppen en dan innemen. Het smeert de gewrichten. Is bovendien veel goedkoper dan al die dure pillen. Bij gewrichtspijn door atrose en daardoor ontsteking van de gewrichten helpt het elke dag twee appels te eten. Wel een maand volhouden voor je resultaat mag verwachten.

Keelpijn

Draai een natte, goed uitgewrongen zakdoek rond je nek en maak hem met een veiligheidsspeld goed vast. Dit helpt erg goed tegen de zere keel en bij een droge hoest. Als je last hebt van een kriebelhoest, zet dan een doorgesneden ui naast je bed.

S’nachts een grote, opgerolde zakdoek, gevuld met gesnipperde ajuin, rond de nek vasthangen helpt ook tegen keelpijn. Probeer de zakdoek zo te vouwen dat de zijde die tegen de keel komt zo dun mogelijk is. Ook gorgelen met lauwwarm zout water helpt.

Hoofdpijn

Zet je voeten bij lichte hoofdpijn gedurende enige tijd in een kom met warm water. Wat ook helpt tegen hoofdpijn is op je nuchtere maag een glaasje water met citroensap drinken. Zodra je merkt dat je een migraineaanval krijgt, moet je veel drinken, frisse lucht scheppen en macaroni eten, want dat is energierijk voedsel.

Hoesten

Hol bij vreselijk hoesten een ui uit en vul die met bruine suiker. Zet de gevulde ajuin op een kopje, zodat het sap erin druipt. Dankzij de zoete smaak van de suiker kan je het sapje opdrinken. Dit werkt goed tegen de hoest.

Spataderen

Last van spataderen of rode adertjes? Elke dag eventjes tussendoor je benen omhoog leggen. Na het douchen altijd je benen afspoelen met koud water. Begin bij de enkels tot aan de bovenbenen, elk been ongeveer 5 minuten. Vermijd sauna en intensieve massages. Wat heel goed is en sowieso gezond: elke dag een teentje knoflook eten.

13:55 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.