09-02-04

Veel praten efficiënt

Slecht nieuws als je altijd gepocht hebt dat je meer hersens hebt in je pink dan je vriend in zijn hele lijf bij een discussie. Het omgekeerde is namelijk waar, mannen hebben tot 16 procent meer hersenen dan vrouwen. Voor het manvolk enthousiast begint te juichen, er is wel degelijk een maar.

Vrouwen gebruiken hun hersen immers veel efficiënter dan mannen waardoor ze hen op veel vlakken inhalen en zelfs voorbijsteken. Vrouwen hebben namelijk een veel beter visueel vermogen omdat het hersendeel dat daarvoor zorgt bij vrouwen groter is dan bij mannen.

Ja, zelfs een routebeschrijving kunnen vrouwen beter begrijpen zolang er maar genoeg visueel herkenbare punten op staan (als het over kaartlezen gaat zwijg je dan weer maar beter...) Het belangrijkste verschil is misschien de communicatie. Door de betere samenwerking tussen het linkse deel en het rechtse deel van de hersenen beleven vrouwen hun emoties veel intenser dan mannen.

Om die te uiten hebben ze ondermeer behoefte aan het uitspreken van ongeveer 6000 woorden per dag. Bij mannen is dat maar een tiende. Geef toe, als jij maar 600 woorden per dag zou willen zeggen, zou je die dan echt willen besteden aan het nieuwe kleedje van de buurvrouw?

11:16 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Protest!! hahaha Jaja, en deze tekst moet uitgerekend worden geplaatst door iemand die zoooooo graag verkeerd rijdt. Ik denk dat ik ga voorstellen dat Eva de chauffeur van dienst wordt om naar de AB in Brussel te rijden binnenkort,hihi.

Gepost door: Erwin | 09-02-04

De commentaren zijn gesloten.