10-02-04

Overgewicht veroorzaakt risico's bij zwangerschap

Vrouwen die te zwaar zijn als ze zwanger worden hebben een groter risico op hoge bloeddruk en hartritmestoornissen en zelfs de dood van hun kindje net voor of net na de bevalling.

Volgens Zweedse experts zou elke vrouw, uiteraard enkel als haar BMI (Body Mass Index) aangeeft dat ze te dik is, een serieus dieet moeten overwegen voor ze probeert om zwanger te worden om de risico's te verminderen. Een expert die ervaring heeft met zwangerschap en bevallingen bij obesitas-patiënten (mensen met een BMI hoger dan 30) zou hen moeten begeleiden om hun zwangerschap zo probleemloos mogelijk te laten verlopen.

Een BMI die lager ligt dan 30 zou de risico's al fel verminderen en met een normale BMI (tussen de 19 en 26) werden er geen speciale moeilijkheden meer vastgesteld.

20:39 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Amaai... ...wat heb ik dan een risico's gelopen, bij beide zwangerschappen wel te verstaan. Toen in die tijd woog ik over de 100 kg ( nu nog maar 75kg) dus mijn BMI zal zekers wel over de 30 geweest zijn. Ik heb dan ook twee te vroeg geboren kids en een derde moet ik niet meer kopen van mijn gynaecoloog. Achteraf gezien nog het beste.
Maar dat zal misschien één van de redenen geweest zijn ?
Dikke blogknuf van C & S

Gepost door: Conny | 12-02-04

De commentaren zijn gesloten.