29-02-04

De formule voor een gelukkig leven!

Blijkbaar kun je ook in een wiskundige formule uitdrukken of je al dan niet gelukkig bent. Tel P op met 5E en 3H en je moet aan de weet komen in welke gemoedstoestand je op dit ogenblik vertoeft. Twee Britse geleerden hebben de formule uitgewerkt op basis van een onderzoek bij 1000 personen. Een psychologische test plus de door de proefpersonen beantwoordde vragen gaven als uitkomst dat de ideale emotionele toestand deze van de formule P + 5E + 3H is.

P staat voor Persoonlijkheid, Personality. De E voor Existence en geeft weer wat je gezondheidstoestand is, je relaties en verhouding tot familie, vrienden en collega's en de financiële situatie van het ogenblik. En H staat dan weer voor Higher Order, hoe je over jezelf denkt, welke idealen je koestert en wat je verwachtingen van het leven zijn.

Hoe hoger het cijfer voor de groep E hoe beter mensen zich voelen. Met het cijfer 5 zit het dus helemaal snor. Voor de derde groep mag je niet te hoog willen grijpen en dus is een 3 ideaal.

Beide psychologen dit de geluksformule uitdachten ondervroegen 500 vrouwen en evenveel mannen van 18 jaar of ouder. Op basis van hun antwoorden gaven ze punten op 80 uiteenlopende vragen.

De testen brachten wel aan het licht dat vrouwen soms anders reageerden op gelijkaardige situaties dan mannen. Zo is mooi en warm weer, contacten met familie en kinderen en het bekomen van resultaten bij gewichtsverlies van groter belang voor vrouwen om zich gelukkig te voelen dan bij de mannelijke proefpersonen. Voor mannen blijken seks, avontuurtjes, hobby's en sport meer bepalend om zich gelukkig te voelen.

11:48 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.