29-02-04

Mannen gelukkiger dan vrouwen in relatie en gezin

Het gevoel constant tijd te kort te hebben, blijkt een belangrijke factor bij het ervaren van stress. Het grootste deel van de Belgen probeert tijd te winnen door minder TV te kijken (53%), vaker snelle maaltijden te nuttigen (38%) en minder te sporten (19%).

De Belgische vrouw lost tijdsgebrek ook op door minder tijd voor zichzelf te nemen (42%). Mannen winnen dan weer tijd door minder te slapen (50%). Opvallende uitkomst is ook dat zowel in België, Nederland als Duitsland mannen gelukkiger zijn in hun relatie en/of gezin dan vrouwen. Deze resultaten blijken uit het tweede RelaxIndex onderzoek, uitgevoerd door Blauw Research in opdracht van Center Parcs. 1200 Belgen, Nederlanders en Duitsers werden hiervoor ondervraagd.

Hoewel mannen en vrouwen in België allebei wel gelukkig zijn in hun relatie en/of gezin, zijn mannen toch een stuk gelukkiger dan vrouwen (mannen +32, vrouwen +20 punten)(*). Daarnaast hebben mannen vaker het gevoel alles te kunnen doen wat ze willen. Ze maken zich wel meer zorgen over hun financiële situatie dan de vrouw. Zij maakt zich eerder zorgen over de gezondheid van zichzelf en haar naasten.

In een vorig RelaxIndex onderzoek (mei 2003) werd slaapgebrek door 44% van de Belgen als grootste stressoorzaak opgegeven. Nu ziet 47% van de Belgen minder slapen juist als een oplossing om tijd te winnen. “Tijdsgebrek veroorzaakt voor een deel het gevoel van stress. Door minder te slapen hoopt men tijd te winnen, terwijl slaaptekort uiteindelijk weer stress veroorzaakt. Het lijkt een vicieuze cirkel,” aldus Ilse Bollens, Communicatiemanager van Center Parcs. “We weten uit eerder onderzoek dat mensen willen ontspannen door tijd te besteden aan hun partner en/of gezin. Maar dat ook de fysieke behoefte aan ontspanning en rust zo groot is, heeft ons verrast.”

11:44 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.