06-03-04

10 tips voor mensen met een kantoorjob

Dagelijks acht uur of meer achter een bureau zitten, kan erg ongezond zijn. Overgewicht, stress, en rug-of nekpijn zijn slechts enkele kwalen waar veel mensen met een kantoorjob onder lijden. Om in die werksituatie toch gezond en in vorm te blijven, stelden Amerikaanse wetenschappers een lijstje op met tien eenvoudige - maar uiterst efficiënte tips.

- Drink acht tot tien glazen water per dag. Dat houdt het lichaamsvocht op peil en vermijdt het hongergevoel dat in de namiddag komt opzetten.
- Eet gezond en neem vooral niet te grote porties om een opgeblazen gevoel te voorkomen.
- Tracht tijdens de lunchpauze een kleine wandeling te maken . Lukt dat niet, parkeer je auto dan wat verder van het kantoor zodat je 's morgens en 'savonds toch enige beweging hebt.
- Snoepen is uitgesloten. Loop dus met een grote boog om het bureau van een snoepende collega heen. Eet fruit.
- Een goede zithouding voorkomt veel problemen. Buig zo weinig mogelijk. Telefoneer met een headset om ontspannen te zitten.
- De afstand tussen computerscherm en ogen mag niet groter zijn dan een armlengte.
- Maak niet te veel overuren. Dat zorgt voor stress en slapeloosheid.
- Reinig regelmatig computermuis, toetsenbord en telefoon. dat zijn namelijk prima broedplaatsen voor heel wat ziektekiemen.
- Ken je grenzen en neem niet te veel hooi op je vork.
- Neem lang genoeg vrijaf om de batteriijen helemaal opnieuw te kunnen opladen.

15:30 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ik doe dat niet! - ik drink zeker zoveel glazen water per dag, al is het aar om af en toe uit mijn stofferig kamertje naar het kraantje te lopen en effe te zien wat mijn stofferige collega's aan het suffen zijn...
- na mijn uitgebreide lunch (sorry ik haat kleine porties) ga ik heel veel wandelen alleen de laatste tijdminder wegen slsehcte weer en eigenlijk alles al gezien buiten
- snoepen doe ik heel zelden, maar aangezien ik net mijn burolade met overschoitten aan speculoosjes van bij vergaderingen heb gestopt en ook nog ekele handenvol suikerbonen van een geboorte snoep ik lekker wel veel! ;-)
- ik heb geen goeie zithouding, ik zit altijd te wriemelen op mijn stoel en probeer wel mijn rug recht te houden
-scherm zit op armlengte, ik heb korte armpjes
-handenset? ik werk niet op callcenter...en het neerploffen van de hoorn doet zo'n deugd...
-overuren? als het etensoveruren zijn mag dat lang duren ze! ;-) nu ja op mijn niveau worden overuren niet eens betaald...wij wordne geacht 24u op 24 ter beschikking te zijn! aarrrgghghghg heb er al 150...
- ik vraag dat aan de kuisvrouw om de dingen war ik op spuig te reinigen
-grenzen...er zijn gen grenzen...de berg stapelt zich op en ik verdrink erin... :(((
-vrijaf....hahah en als ik terug kom direct depri worden zeker omdat mijn tafel doorgezakt is van het gewicht van al die dossiers? ;-))))
voor de rest: if I find a job where i can relax i'll take it (als ik ten minsten dan nog rond kom met het loontje dat er aan vasthangt!)
have fun this weekend! ;-)))
cms

Gepost door: CMS | 06-03-04

De commentaren zijn gesloten.