18-03-04

Melkproducten even ongezond als tabak?

Volgens een Schotse wetenschapper zijn melkproducten even ongezond als tabak. Ze zouden immers een grote rol spelen in het al dan niet krijgen van kanker. Vrouwen die geregeld melkproducten gebruiken zouden risico lopen op borstkanker, mannen op prostaatkanker.

De onderzoekster, professor Jane Plant, gebruikte zichzelf als proefkonijn. Toen er bij haar vergevorderde borstkanker werd vastgesteld, schrapte ze rigoureus alle melkproducten van haar menu. Hoewel ze nog maar twee maanden te leven zou hebben, begon ze zich beter te voelen en de tumor in haar nek werd zachter. Uiteindelijk schrompelde hij in elkaar. Ze kreeg nog vijf keer borstkanker maar is ondertussen genezen verklaard.

Of Jane Plant de nieuwe hoop is van de vrouwen moet nog verder onderzocht worden. Het is immers niet zeker dat Plants methode algemeen toepasbaar is. De vooruitzichten zijn wél hoopvol. In delen van China waar amper melkproducten worden verbruikt, komt immers ook bijna geen borstkanker voor. Dat lijkt de ontdekking van Jane Plant te bevestigen. Afwachten wat grondig onderzoek naar boven brengt, maar er is alvast een lichtje aan het einde van de tunnel.

14:07 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.