19-03-04

De beste tips van ouders voor ouders

Strijd om eten

"Ik heb een zoontje van bijna drie jaar. Elke avond opnieuw is het een strijd om zijn warme hapje erin te krijgen. Nu heb ik er iets op gevonden. Elke avond een kaarsje aan tijdens het eten doet wonderen. Is zijn bordje leeg, dan mag hij het kaarsje uitblazen. Elke avond is het eten nu een feest."

Eigen snoeptrommel

"mijn dochter van zes probeerde altijd in de kast te kijken wat er zoal aan snoep voorradig was. ik vond dat zo vervelend dat ik besloot haar een eigen snoeptrommel te geven. Daarin krijgt ze nu steeds een aangepaste hoeveelheid snoep voor de hele week. Het werkt prima. Ze past heel goed op haar trommel."

Mama's geur

"Als je baby goed slaapt als je bij hem bent, maar huilt als hij in zijn eigen bedje moet slapen, slaap dan enkele nachtjes in een lekker katoenen T-shirt, zodat de mamageur er goed in zit. Leg dit T-shirt dan vervolgends bij je baby. De geur geeft zo'n vertrouwd gevoel dat hij makkelijk in slaap valt."

Identieke knuffels

"Zoals bijna elk kind had mijn zoontje zijn hart verkocht aan een vaste knuffel. Maar wat als hij die ooit zou kwijtraken? Ik kocht dus nog eenzelfde beertje en wisselde de twee beertjes na elke wasbeurt om. Zo werden de beertjes samen oud en waren ze mijn zoontje even lief. Mijn zoon is nu drie jaar en is laatst één van de beertjes kwijtgeraakt. Gelukkig hadden we de andere nog."

Bloedneus

"Heeft je kind een bloedneus, zet hem dan niet met zijn hoofd acterover. het bloed loopt zo naar de keel en daar worden veel kinderen misselijk van. Het beste is: eerst laten snuiten, dan in schrijfhouding zetten en tien minuten het neusgat toeknijpen direct onder het bot."

Vieze medicijnen slikken

"Vindt je kind het medicijn dat hij moet slikken niet te pruimen? Laat hem dan eerst even op een ijsblokje zuigen. Hierdoor wordt de tong tijdelijk verdoofd en is het medicijn makkelijker door te slikken."

Geen nee

"Met mijn peuter voelde ik me de hele dag een politieagent die 'nee' liep te roepen. Tot ik de tip kreeg het voortaan op de Japanse manier te doen. Dat betekent: de zin niet met nee maar met ja beginnen. Bijvoorbeeld: "ja, kereltje dat is wel leuk maar het mag niet". Zo weiger je toch, maar het klinkt veel vriendelijker en je kind accepteert het sneller."

Pesten

"Mijn zoontje van zes werd altijd enorm gepest. Het was echt zielig en geen gesprek op school veranderde de situatie. Tot ik op een dag de grootste klier uitnodigde om mee te gaan met ons naar de dierentuin. Ik vond het eng, maar de uitstap verliep prima. Mijn zoontje voelde zich ook zekerder en wordt nu niet langer gepest."

Vette vingertjes

"Zitten je ramen en spiegels ook altijd vol vette kindervingertjes? Wrijf er met een propje krantenpapier overheen, de afdrukken zijn zo verdwenen."

16:24 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.