31-03-04

Vrouwen rijden beter!

Het is eindelijk bewezen: de autosleutels horen in de vrouw haar handtas thuis. De mythe dat vrouwen slechtere chauffeurs zijn dan mannen is nu voor eens en voor altijd aan diggelen geslagen. Meer nog: een van de grootste verkeersstudies ooit heeft aan het licht gebracht dat vrouwen beter rijden dan mannen.

Uit de ongevallenstatistieken van de Weense "Organisation for Road Safety" is gebleken dat vrouwen minder vaak brokken maken dan mannen. Minder dan vijfendertig procent van de ongevallen worden door een vrouwelijke chauffeur veroorzaakt.

Vooral de jonge mannen doen het niet goed in de studie: het verschil met hun leeftijdsgenoten van de andere sekse was nog afgetekender. Vrouwen zouden beter een voertuig kunnen besturen omdat ze eerder de neiging hebben voorzichtig te zijn. Mannen zouden zichzelf te veel overschatten. Toch nog een macho in huis die niet overtuigd is? Herinner hem dan gewoon aan een aantal wilde maar nooit uitgevoerde plannen en de zaak kan voor eens en altijd gesloten worden.

09:49 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

30-03-04

Tweede leven voor weggezogen vet

Het ziet er wel heel onsmakelijk uit en de voormalige bezitsters zijn het duidelijk liever kwijt dan rijk, maar vet dat weggezogen wordt bij een liposuctie zou voor medische doeleinden kunnen worden ingezet.

Een onderzoeksteam uit het Amerikaanse Indiana vermoedt dat het kan worden gebruikt om nieuwe bloedvaten te kweken en zo hart- en vaatziekten te genezen. In het vetweefsel zitten onrijpe vetcellen, die volgens de vorsers gelijkaardige eigenschappen hebben als stamcellen. Daardoor zouden ze bepaalde eiwitten kunnen gaan produceren en zo nieuwe bloedvaten aanmaken. Dat zouden ze vooral doen als ze zuurstofgebrek vaststellen en dat is nu juist wat voorkomt bij mensen die aan hart-en vaatziekten lijden én niet makkelijk nieuwe bloedvaten produceren. De uit het vet gerecupereerde cellen inplanten, zou dat verhelpen, hopen de wetenschappers.

11:04 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tweede leven voor weggezogen vet

Het ziet er wel heel onsmakelijk uit en de voormalige bezitsters zijn het duidelijk liever kwijt dan rijk, maar vet dat weggezogen wordt bij een liposuctie zou voor medische doeleinden kunnen worden ingezet.

Een onderzoeksteam uit het Amerikaanse Indiana vermoedt dat het kan worden gebruikt om nieuwe bloedvaten te kweken en zo hart- en vaatziekten te genezen. In het vetweefsel zitten onrijpe vetcellen, die volgens de vorsers gelijkaardige eigenschappen hebben als stamcellen. Daardoor zouden ze bepaalde eiwitten kunnen gaan produceren en zo nieuwe bloedvaten aanmaken. Dat zouden ze vooral doen als ze zuurstofgebrek vaststellen en dat is nu juist wat voorkomt bij mensen die aan hart-en vaatziekten lijden én niet makkelijk nieuwe bloedvaten produceren. De uit het vet gerecupereerde cellen inplanten, zou dat verhelpen, hopen de wetenschappers.

11:04 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-03-04

Seks en Alcohol

Seks, alcohol en vrouwen

Enkele glazen

- De lust neemt iets toe. Dit komt omdat alcohol bij vrouwen, in tegenstelling tot mannen, de testosteronspiegel verhoogt
- het orgasme kan iets heftiger worden.
- Alcohol zorgt er ook voor dat remmingen wegvallen.

Hoge dosis

- Het verlangen naar seks neemt sterk af.
- de intensiteit van het orgasme wordt minder.

Langdurig gebruik

- Langdurig gebruik vermindert bij vrouwen het verlangen naar seks. Ook de intensiteit van het orgasme vermindert of wordt compleet geblokkeerd. Daarnaast kan het bij sommige vrouwen menstruatiestoornissen veroorzaken.

Seks, alcohol en mannen

Enkele glazen

- Het verlangen naar seks neemt toe. Dat komt omdat remmingen wegvallen.
- De mogelijkheid om een erectie te krijgen neemt iets af.
- Het kan langer duren voordat je klaarkomt. Dat komt omdat alcohol bij mannen de testosteronspiegel, in het bloed iets verlaagt. Testosteron is een hormoon, dat een belangrijke rol speelt bij de seks.

Hoge dosis - Klaarkomen wordt moeilijker.

Langdurig te diep in het glaasje gekeken?

- Langdurig alcoholgebruik vermindert bij mannen het verlangen en de mogelijkheid om een erectie te krijgen of klaar te komen. Enige impotentie kan het gevolg zijn. Ongeveer 8% van de mannelijke alcoholverslaafden heeft last van een weigeraar. Bij de helft daarvan komt het niet meer goed ook al drinken ze nooit meer een druppel alcohol!

13:05 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-03-04

Antibiotica vergroot kans op borstkanker

Waarom krijg de ene vrouw borstkanker en de andere niet? Dat is een vraag die wetenschappers nog alle dagen bezig houdt. In ieder geval zijn er een aantal risicofactoren die de kans op borstkanker verhogen.

Zwaar alcoholgebruik, een vroege menstruatie, geen kinderen krijgen, vroeg in de overgang komen, hormoongebruik tijdens de overgang naar de menopauze en andere gevallen van borstkanker in de familie zijn ondertussen bekende factoren. Maar ook vrouwen die in de loop van hun leven meer dan vijfhonderd dagen antibiotica hebben geslikt, hebben dubbel zoveel kans op borstkanker, zo melden Amerikaanse onderzoekers in het tijdschrijft The Journal of the American Medical Association.

Toch betekent dat niet dat de antibiotica zelf verantwoordelijk is voor de kanker: het zou best kunnen dat de ziektes waarvoor men antibiotica nam de boosdoeners zijn. Bij ons daalt het gebruik van antibiotica al enkele jaren dankzij overheidscampagnes die op de gevaren van veelvuldig gebruik wijzen.

15:46 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-03-04

De 7 basisregels om elke vrouw te kunnen versieren

Regel 1: respecteer jezelf

Als je jezelf niet respecteert, waarom zou iemand anders dat dan wel moeten doen? Respect voor jezelf betekent ook dat je weet wat je wilt. Veel mannen stappen op een vrouw af om zichtzelf te bewijzen en ervoor te zorgen dat ze aardig worden gevonden. Ze vergeten voor het gemak dat het misschien nuttig is om te achterhalen of die vrouw wel is wat ze zoeken. gouden tip: bepaal eerst wat jij belangrijk vindt in een potentiële geliefde. Maak daarna een lijstje met punten die jij in je partner zou willen zien. Op die manier kan je beoordelen of de vrouw in kwestie aan je behoeften voldoet en kan je makkellijker 'nee' zeggen als dat niet het geval is. Let op voor een vaak gemaakte fout: als je liijstje begint met blond en grote tieten begin dan opnieuw.

Regel 2: wees avontuurlijk en onafhankelijk

Gemiddelde mannen zijn er genoeg. Een avontuurlijke man kan het leven van een vrouw verrijken doordat hij van alles meemaakt wat anderen niet meemaken. Je hoeft nu niet plots de Himalaya in te trekken. Het is ook al aantrekkelijk als je een uitstraling hebt die laat zien dat je niet dood gaat zonder haar en nieuwsgierig bent naar wat er vandaag weer voor leuks gaat gebeuren. Gouden tip: volgende avontuurlijke flirt werkt nagenoeg altijd. Ga hip gekleed een karaokebar binnen. Pak een notablokje en bestel een plat water. Zodra een leuke vrouw met steraspiraties begint te zingen noteer je ostentatief iets in je boekje. Stap op haar af en vraag haar iets in het Frans te zingen. Vraagt ze waarom, zeg dan op vaderlijke toon: 'doe het nu maar. Als ze weer aan het zingen slaat, noteer je opnieuw iets. Ze is er nu van overtuigd dat je een talentscout bent. Hetzelfde idee kan je toepassen op wannabee actrices en fotomodellen. Die vind je bij toneelverenigingen, maar ook achter de bar of in een kledingzaak.

Regel 3: leid een interessant leven (of wek tenminste die indruk)

Als je de opstelling van Anderlecht van drie weken geleden nog kunt uitleggen, dan heb je een probleem. Het leven is geen theepauze en ook geen generale repetitie. Om een rijk leven te leiden met inhoud, moet je erop uit. Gouden tip: een hobby kan je in contact brengen met leuke vrouwen. Kies niet voor de cursus 'militaire geschiedenis', maar ga op kookles, yoga, meditatie of amateurtoneel. Pas wel op dat je je niet als wollen sok presenteert, want dan loop je het risico als beste vriend of broer te worden gezien.

Regel 4: wees gecharmeerd door vrouwen en vrouwelijkheden

Het is wetenschappelijk bewezen dat kijken naar een vrouw goed is voor je gezondheid. je immuunsysteem krijgt een oppepper. Je voelt je lekkerder. Verontschuldig je nooit omdat je naar haar kijkt, zeg geen sorry omdat je met haar uit of naar bed wilt. Dit is uiteraard geen vrijbrief om een botte hond te worden, maar wel om je mannelijkheid op een stijlvolle manier te laten zien. Gouden tip: als je de volgende keer naar een vrouw kijkt en zegt er wat van, antwoord dan dat dat op doktersvoorschrift is.

Regel 5: Heb naast vrouwen nog minstens een andere passie

Een man die gepassioneerd bezig is met iets anders dan vrouwen oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Praat daarom met enthousaisme over de dingen die je bezighouden. Je zal merken dat ze er in dit geval alles voor over heeft om jouw passie te worden. Gouden tip: lees of leer lezen. Lezen maakt meer mans. Vrouwen houden van sterke mannen en die kracht zit tegenwoordtug tussen de oren, niet in de biceps.

Regel 6: wees een kritische optimist

Uit recent onderzoek blijkt dat optimisme een betere indicator is voor toekomstig succes dan intelligentie. Wat je daaruit kunt concluderen, is dat je beter een domme optimist bent dan een slimme pessimist. Gouden tip: prent je optimisme elke ochtend weer in je hoofd. Herinner jezelf er regelmatig aan wat een fantastische vent je bent. Roep een week lang elke ochtend drie keer na elkaar tegen jezelf: 'ik ben aantrekkelijk'. De omgeving zal dit gedrag als het ware terugkaatsen op jou.

Regel 7: wees een levensgenieter

Hoewel vrouwen vooral verbaal georiënteerd zijn, spelen lichaamstaal en -beheersing een cruciale rol in het flirtproces. Straal dus enthousiasme uit, laat zien dat je van het leven geniet en jij je hoe dan ook zult amuseren. Leer genieten van kleine dingen zoals een bloemetje en een lekker drankje en laat dat merken. Gouden tip: ga op de avond van een belangrijke sportwedstrijd naar een leuke kroeg waar géén televisie of groot scherm staat. Zulke cafés zijn dan als appelbomen in september: je hoeft er maar even aan te schudden . Als je op dat moment als man binnenkomt, plezier uitstraalt en lekker gewassen bent, maak je ongetwijfeld een onvergetelijke indruk.

13:41 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-03-04

De beste tips van ouders voor ouders

Strijd om eten

"Ik heb een zoontje van bijna drie jaar. Elke avond opnieuw is het een strijd om zijn warme hapje erin te krijgen. Nu heb ik er iets op gevonden. Elke avond een kaarsje aan tijdens het eten doet wonderen. Is zijn bordje leeg, dan mag hij het kaarsje uitblazen. Elke avond is het eten nu een feest."

Eigen snoeptrommel

"mijn dochter van zes probeerde altijd in de kast te kijken wat er zoal aan snoep voorradig was. ik vond dat zo vervelend dat ik besloot haar een eigen snoeptrommel te geven. Daarin krijgt ze nu steeds een aangepaste hoeveelheid snoep voor de hele week. Het werkt prima. Ze past heel goed op haar trommel."

Mama's geur

"Als je baby goed slaapt als je bij hem bent, maar huilt als hij in zijn eigen bedje moet slapen, slaap dan enkele nachtjes in een lekker katoenen T-shirt, zodat de mamageur er goed in zit. Leg dit T-shirt dan vervolgends bij je baby. De geur geeft zo'n vertrouwd gevoel dat hij makkelijk in slaap valt."

Identieke knuffels

"Zoals bijna elk kind had mijn zoontje zijn hart verkocht aan een vaste knuffel. Maar wat als hij die ooit zou kwijtraken? Ik kocht dus nog eenzelfde beertje en wisselde de twee beertjes na elke wasbeurt om. Zo werden de beertjes samen oud en waren ze mijn zoontje even lief. Mijn zoon is nu drie jaar en is laatst één van de beertjes kwijtgeraakt. Gelukkig hadden we de andere nog."

Bloedneus

"Heeft je kind een bloedneus, zet hem dan niet met zijn hoofd acterover. het bloed loopt zo naar de keel en daar worden veel kinderen misselijk van. Het beste is: eerst laten snuiten, dan in schrijfhouding zetten en tien minuten het neusgat toeknijpen direct onder het bot."

Vieze medicijnen slikken

"Vindt je kind het medicijn dat hij moet slikken niet te pruimen? Laat hem dan eerst even op een ijsblokje zuigen. Hierdoor wordt de tong tijdelijk verdoofd en is het medicijn makkelijker door te slikken."

Geen nee

"Met mijn peuter voelde ik me de hele dag een politieagent die 'nee' liep te roepen. Tot ik de tip kreeg het voortaan op de Japanse manier te doen. Dat betekent: de zin niet met nee maar met ja beginnen. Bijvoorbeeld: "ja, kereltje dat is wel leuk maar het mag niet". Zo weiger je toch, maar het klinkt veel vriendelijker en je kind accepteert het sneller."

Pesten

"Mijn zoontje van zes werd altijd enorm gepest. Het was echt zielig en geen gesprek op school veranderde de situatie. Tot ik op een dag de grootste klier uitnodigde om mee te gaan met ons naar de dierentuin. Ik vond het eng, maar de uitstap verliep prima. Mijn zoontje voelde zich ook zekerder en wordt nu niet langer gepest."

Vette vingertjes

"Zitten je ramen en spiegels ook altijd vol vette kindervingertjes? Wrijf er met een propje krantenpapier overheen, de afdrukken zijn zo verdwenen."

16:24 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-03-04

Melkproducten even ongezond als tabak?

Volgens een Schotse wetenschapper zijn melkproducten even ongezond als tabak. Ze zouden immers een grote rol spelen in het al dan niet krijgen van kanker. Vrouwen die geregeld melkproducten gebruiken zouden risico lopen op borstkanker, mannen op prostaatkanker.

De onderzoekster, professor Jane Plant, gebruikte zichzelf als proefkonijn. Toen er bij haar vergevorderde borstkanker werd vastgesteld, schrapte ze rigoureus alle melkproducten van haar menu. Hoewel ze nog maar twee maanden te leven zou hebben, begon ze zich beter te voelen en de tumor in haar nek werd zachter. Uiteindelijk schrompelde hij in elkaar. Ze kreeg nog vijf keer borstkanker maar is ondertussen genezen verklaard.

Of Jane Plant de nieuwe hoop is van de vrouwen moet nog verder onderzocht worden. Het is immers niet zeker dat Plants methode algemeen toepasbaar is. De vooruitzichten zijn wél hoopvol. In delen van China waar amper melkproducten worden verbruikt, komt immers ook bijna geen borstkanker voor. Dat lijkt de ontdekking van Jane Plant te bevestigen. Afwachten wat grondig onderzoek naar boven brengt, maar er is alvast een lichtje aan het einde van de tunnel.

14:07 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mannen veroorzaken meer pijn

Een Britse studie levert opmerkelijke gegevens over het aanvoelen van pijn: als een man die veroorzaakt, voelen zowel mannelijke als vrouwelijke proefpersonen sneller pijn.

Bij een experiment werd een vinger van de proefpersonen in een bankvijs gestoken, die aangedraaid werd tot ze zeiden pijn te voelen. Zowel mannen als vrouwen bleken sneller pijn te voelen als de bediener van de bankvijs een man was.

Onderzoeker David Westminster veronderstelt dat we sociaal geconditioneerd zijn om van mannen sneller te verwachten dat ze je kunnen pijn doen. Het onderzoek leverde nog meer interessante gegevens op, namelijk dat de aanwezigheid van voorwerpen die met pijn te maken hebben, ook tot een snellere pijnervaring leidt. Een affiche voor bloeddonatie, een afbeelding van wonden haalde de pijndrempel naar beneden.

Verder bleek de pijndrempel van mannen hoger te liggen dan die van vrouwen.

13:56 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-04

Favoriete chocolade verklapt je persoonlijkheid

De chocolade die je het liefst eet, verraadt je persoonlijkheid. Dat verklaarde de Nieuw-Zeelandse psychotherapeut Murray Langham op de chocoladebeurs in Turijn.

Liefhebbers van melkchocolade zijn meestal onschuldige mensen die graag in het verleden leven. Fans van fondant vertonen materialistische trekjes en zijn probleemoplossers die opgewonden uitkijken naar de toekomst. Wie de voorkeur geeft aan witte chocolade, is iemand met een sterk rechtvaardigheidsgevoel die denkt dat de wereld aan zijn voeten ligt.

Tot slot kwam de psychotherapeut nog tot een opvallende bevinding: wie het zilverpapiertje rond de reep chocolade in een bolletje draait alvorens het weg te gooien, heeft een saai seksleven.

19:36 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-03-04

Wat is nu echt het beste voor je baby tijdens je zwangerschap?

Eten en drinken

VERMIJDEN!

- Rauwe vis, schelpdieren, niet-gepasteuriseerde melk, zachte en blauwgeaderde kazen (cottage cheese en smeerkaas type Philadelphia kunnen wél), softijsjes, patés en ongewassen salades in een plastic verpakking. Al deze voedingswaren kunnen immers de chadelijke listeriabacterie bevatten.
- Rauwe en zachtgekookte eieren (vaak ook verwerkt in chocolademousse en mayonaise): houden een risico in voor salmonellavergiftiging.
- Rauw of saignant vlees: verhoogd risico op toxoplasmaose en salmonella.
- Lever en ander orgaanvlees: bevat hoge dosissen vitamine A, wat schadelijk kan zijn voor de baby.
- Pindanoten: kunnen leiden tot een voedselallergie bij de baby.
- Koffie, thee en cafeïnehoudende frisdranken: beperk je tot twee kopjes of één glas frisdrank per dag.

DOEN!

- Algemeen: dit is het uitgelezen moment om evenwichtig te eten. Probeer in elk geval niet te diëten als je zwanger bent, maar ook niet te eten voor twee. Je hebt dagelijks slechts 300 kilocalorieën extra nodig en overmatig snoepen of eten kan leiden tot zwangerschapsdiabetes.
- Vóór de zwangerschap en tijdens de eerste 12 weken: drie op vier van de belangrijkste aangeboren defecten van de hersenen en de rug (met name neuraalbuisdefecten zoals een open ruggetje of spina bifida en een 'waterhoofd') kunnen worden voorkomen als de vrouw in een heel vroeg stadium van haar zwangerschap voldoende foliumzuur inneemt. Voedingswaren met een hoog gehalte aan foliumzuur zijn onder meer spruitjes, broccoli, spinazie, bonen, linzen en volkorenbrood.
- Tijdens het tweede trimester krijgen veel vrouwen last van vermoeidheid en dat komt meestal door een te laag ijzergehalte in het bloed. Probeer daarom wat vaker ijzerrijke voedingswaren als gedroogd fruit, groene groenten, rood vlees, sardientjes en ontbijtgranen op het menu te zetten.
- Vette vis? Zalm, makreel, tonijn, sardienen en forel bieden een rijke bron aan Omega 3-vetzuren, die essentieel zijn voor een goede ontwikkeling van de hersenen en ogen. Beperk de consumptie echter tot één of twee keer per week.

Sport en schoonheid

VERMIJDEN!

- Sporten waarbij je makkelijk kunt vallen: paardrijden, parachutespringen, muurklimmen of skiën. Als je nooit aan sport hebt gedaan, begin je tijdens je zwangerschap ook beter niet aan intensieve sporten als high impact aerobics, squash of duiken.
- Sauna's stoomcabines en hete bubbelbaden. Als je lichaam oververhit raakt, geldt dat ook voor dat van de baby en dat kan leiden tot handicaps.
- Hoewel niet bewezen is dat acne-en antirimpelcrèmes met Retin-A schadelijk zijn, kunnen hoge dosissen van retinoid wel kwaad. Misschien beter toch geen risico's nemen.
- Opgelet met haarkleurmiddelen: sommige producten bevatten erg schadelijke chemicaliën. Licht je kapper in over je zwangerschap en vraag informatie.

DOEN!

- Wandelen, fietsen, zwemmen, yoga, pilates.
- Massages kunnen heel therapeutisch zijn, lig op je zij of zit.
- Ben je voor aromatherapie te vinden, gebruik dan geen oliën tot dertien weken zwangerschap.

Vakantie

- Vliegen kan zonder problemen tot 6 maanden of 28 weken zwangerschap. deze regel geldt zowel op korte-als op langeafstandsvluchten. Sommige maatschappijen laten vrouwen die langer zwanger zijn toe met een medisch attest, soms ook zonder. Allemaal heel mooi natuurlijk, maar hou er dan wel rekening mee dat wanneer je bevalling in volle vlucht begint en men speciaal voor jou het vliegtuig moet laten landen, de kans groot is dat de kosten voor jouw rekeinig zijn.
- Zonnen: je huid is extra gevoelig tijdens de zwangerschap en verbrandt sneller dan ooit. Gebruik een zonecrème met hoge beschermingsfactor en vermijd urenlang zonnebaden.

Seks, drugs & rock-'n-roll

- Roken; het kan niet vaak genoeg gezegd. Nicotine wordt zwaar gelinkt aan een hoog risico tot miskramen en is de grootste oorzaak van vroeggeboorte, groeistoornissen en doodgeboorte. Het kan ook leiden tot mentale achterstand van je baby.
- Alcohol: probeer je alcoholverbruik te beperken tot 2 à 3 glazen per week.
- Pijnstillers: bij pijnklachten is het veilig om paracetamol te nemen (lees altijd zorgvuldig de bijsluiter). Waag je nooit aan andere medicatie zonder je arts te raadplegen)
- Soft drugs als marihuana en hasj worden afgeraden mede omdat ze eigelijk met tabak gebruikt worden. Dat we nog weinig weten over hun invloed op de ontwikkeling van het kind is een andere reden om ze niet te gebruiken.
- Seks: heb je een verleden van miskramen of spontane bloedingen tijdens de zwangerschap, dan is het verstandig geen seks te hebben tijdens de eerste 14 weken van de zwangerschap. Zoniet: geniet met volle teugen.

16:14 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-03-04

15 tips tegen verkoudheid

1. Als uw verkoudheid het gevolg is van een virale ontsteking en u hebt koorts, dan bent u sneller uitgedroogd dan u denkt. Drink zoveel mogelijk. Meng honing in uw drank; honing houdt bacteriën onder controle en gaat zo secundaire infecties tegen. Er zijn verschillende soorten thee op de markt die specifiek samengesteld zijn om verkoudheden te verlichten en de weerstand te verhogen. Bijvoorbeeld 'wintermix' van Biover, met echinacea (weerstandssverhogend), tijm en eucalyptus (zuiveren de ademhalingswegen), rozenbottel en sinaasappel (rijk aan vitamine C) en zoethout (verwarmende werking).

2. Als u een verkoudheid voelt opkomen, verhoog dan uw inname van natuurlijke vitamine C (tot 4 gram per dag, in verspreide dosissen). Eet zoveel mogelijk kiwi's en drink vers sinaasappelsap.

3. Suiker verzwakt het immuunsysteem en maakt u vatbaarder voor verkoudheden. Beperk zoetigheid en geraffineerde koolhydraten zoals wit brood, witte rijst en witte pasta.

4. Een verkouden lichaam staat onder zware stress. Vermijd zware maaltijden om energie te sparen die nodig is om de verkoudheid tegen te gaan. Haal uw voedingsstoffen uit maaltijdsoepen en vermijd bewerkte voeding.

5. Als u rookt, beperk dan uw rookgedrag tot een absoluut minimum. Rokers produceren dikkere slijnmen en dat maakt hun kwetsbaarder voor infecties.

6. Als u veel sport, verminder dan uw inspanningen als u verkouden bent: als u uw normale trainingsschema blijft volgen, zal dit uw herstel vertragen. Zachte oefeningen en frisse lucht daarentegen versnellen het herstel.

7. Ecinacea maakt u sterker tegen verkoudheden omdat het dat deel van het immuunsysteem stimuleert dat verantwoordelijk is voor het verweer tegen aanvallen van virussen en bacteriën.

8. Vochtig of koud weer kan geen verkoudheid veroorzaken, maar plotse temperatuurschommelingen kunnen de symptomen wel sneller activeren. Vermijd daarom dat u door koude bevangen wordt of oververhit geraakt.

9. Was uw handen altijd grondig. Griep verspreidt zich voornamelijk via lichamelijk contact. Poets ook onder uw nagels en droog uw handen grondig, liefst in warme lucht. Bescherm uw mond als u hoest of niest.

10. Eet 7 porties verse groenten en fruit per dag of neem een samengesteld vitamine- en mineralensupplement dat rijk is aan antioxidanten.

11. Neem niet zomaar om het even welke pijnstiller tegen hoofdpijn, koorts en andere aandoeningen die geassocieerd worden met griep of verkoudheid. Paracetamol is waarschijnlijk het veiligste en meest onschuldige middel.

12. Drink zoveel mogelijk warme dranken. Vooral kippenbouillon werkt effectief tegen verkoudheden omdat het bijzonder rijk is aan eiwitten, vitamines en mineralen. Warme vloeistoffen stoppen de de beweging van neutrofielen. Dat zijn blooedcellen die aanvallende virussen bestrijden, maar ook griepachtige symptomen opwekken. Warme vloeistoffen doen bovendien de temperatuur in de neus- en de mondholte stijgen, wat helpt om virussen op afstand te houden.

13. Wees zeer voorzichtig met neussprays. Vaak zijn ze veel minder onschuldig dan ze lijken. Kies voor sprays op basis van kruiden en planten. Een dampbad boven heet water met een paar druppeltjes eucalyptusolie is nog altijd veel gezonder dan een tablet sinutab bijvoorbeeld.

14. Knoflook is een van de meest effectieve natuurlijke remedies tegen verkoudheid omwille van de antivirale en antibacteriële eigenschappen. Als u niet van knoflook houdt, kunt u looksupplementen nemen die de intensiteit en duur van een verkoudheid verminderen. Eén teentje rauwe knoflook per dag kan uw weerstand tegen verkoudheden al aanzienlijk vergroten. ook uien en prei bevatten veel antivirale stoffen.

15. Tea tree olie heeft niet alleen antiseptische, maar ook antivirale eigenschappen. Doe twee druppeltjes in een kom kokend water en damp met een handdoek over uw hoofd gedurende 5 à 10 minuten: uw luchtwegen zullen ontstoppen en de infectie zal verminderen.

19:46 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10 tips voor mensen met een kantoorjob

Dagelijks acht uur of meer achter een bureau zitten, kan erg ongezond zijn. Overgewicht, stress, en rug-of nekpijn zijn slechts enkele kwalen waar veel mensen met een kantoorjob onder lijden. Om in die werksituatie toch gezond en in vorm te blijven, stelden Amerikaanse wetenschappers een lijstje op met tien eenvoudige - maar uiterst efficiënte tips.

- Drink acht tot tien glazen water per dag. Dat houdt het lichaamsvocht op peil en vermijdt het hongergevoel dat in de namiddag komt opzetten.
- Eet gezond en neem vooral niet te grote porties om een opgeblazen gevoel te voorkomen.
- Tracht tijdens de lunchpauze een kleine wandeling te maken . Lukt dat niet, parkeer je auto dan wat verder van het kantoor zodat je 's morgens en 'savonds toch enige beweging hebt.
- Snoepen is uitgesloten. Loop dus met een grote boog om het bureau van een snoepende collega heen. Eet fruit.
- Een goede zithouding voorkomt veel problemen. Buig zo weinig mogelijk. Telefoneer met een headset om ontspannen te zitten.
- De afstand tussen computerscherm en ogen mag niet groter zijn dan een armlengte.
- Maak niet te veel overuren. Dat zorgt voor stress en slapeloosheid.
- Reinig regelmatig computermuis, toetsenbord en telefoon. dat zijn namelijk prima broedplaatsen voor heel wat ziektekiemen.
- Ken je grenzen en neem niet te veel hooi op je vork.
- Neem lang genoeg vrijaf om de batteriijen helemaal opnieuw te kunnen opladen.

15:30 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14 ingrediënten voor een lang en gelukkig leven

Wie lang en gezond wil leven, moet minstens vier keer per week 14 bepaalde voedingswaren eten. De Amerikaanse plastische chirurg Steven Pratt maakte een lijst met voedinswaren nadat hij de eetgewoonten van zijn patiënten gedurende 20 jaar opvolgde en jarenlang dieetleer bestudeerde.

- Bonen: bevatten veel proteïnen en helpen het suikergehalte in je bloed op niveau te houden.
- Bosbessen: bevatten veel vitaminen C en E, bevorderen de werking van de hersenen.
- Havermout: verlaagt je cholesterol.
- Sinaasappelen: bron van vitamine C, bestrijden hartziektes en kanker.
- Pompoenen: houden de huid jong en beschermen tegen huidkanker.
- Wilde zalm: het lage vetgehalte van wilde zalm vermindert de kans op hartziektes.
- Soja: geeft het lichaam vitale proteïne.
- Broccoli: - rijk aan bètacaroteen, calcium, vezels en vitamines die kanker bestrijden.
- Spinazie: Rijk aan ijzer, goed voor de werking van de ogen.
- Thee: groene en zwarte thee bestrijden darmklachten en kanker.
- Tomaten: bestrijden prostaatkanker.
- Kalkoen: vetarm vlees, rijk aan proteïnen.
- Walnoten: rijk aan omega-3 vetzuren, gaan hartklachten tegen.
-Yoghurt: de actieve bacteriën van yoghurt houden je immuunsysteem op peil.

15:22 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |