16-07-04

Tanden kweken

In de verre toekomst moet het mogelijk worden om tanden te kweken door middel van stamcellen, beweert een Brits onderzoeksteam. De vorsters combineerden groeicellen van muizentanden met stamcellen uit embryo's van muizen om de basis voor tanden te creëren en plantten dat in de in de nieren van andere muizen. Daar groeiden ze uit tot volwaardige tanden.

De volgene stap is nu bewijzen dat de kunstmatig geproduceerde tandbeginsels zich ook tot tanden kunnen ontwikkelen in de kaak zelf. Ze bewezen al wel dat natuurlijke tandbeginsels tanden worden als ze ingeplant worden in de kaak van een muis.

Het zal nog wel even duren voor de techniek op mensen toegepast kan worden. Alleen het beenmerg weghalen, is een pijnlijke ingreep. Bovendien is niet duidelijk hoe men aan de cellen uit de tanden moet geraken. Ze uit embryo's winnen, levert zowel ethische als praktische problemen op . De teamleider maakt zich echter sterk dat cellen van volwassenen zullen kunnen worden gebruikt. Het moeilijkst zal zijn om de juiste cellen te vinden, zodat de nieuwe tand dezelfde vorm en grootte krijgt als de oorsprongkelijke. critici betwijfelden dat als het zover komt, de procedure wel veilig, efficiënt en betaalbaar zal zijn.

23:14 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

HOI wij vinden dit echt een heel boeiend onderwerp!

maar je bent wel een nerd, met je textcopie-blocker, fag!
je drukt gwoon ctrl+c en je hebt het...

NERD ALERD!!!!!! check hier onder maar..In de verre toekomst moet het mogelijk worden om tanden te kweken door middel van stamcellen, beweert een Brits onderzoeksteam. De vorsters combineerden groeicellen van muizentanden met stamcellen uit embryo's van muizen om de basis voor tanden te creëren en plantten dat in de in de nieren van andere muizen. Daar groeiden ze uit tot volwaardige tanden.
De volgene stap is nu bewijzen dat de kunstmatig geproduceerde tandbeginsels zich ook tot tanden kunnen ontwikkelen in de kaak zelf. Ze bewezen al wel dat natuurlijke tandbeginsels tanden worden als ze ingeplant worden in de kaak van een muis.

Het zal nog wel even duren voor de techniek op mensen toegepast kan worden. Alleen het beenmerg weghalen, is een pijnlijke ingreep. Bovendien is niet duidelijk hoe men aan de cellen uit de tanden moet geraken. Ze uit embryo's winnen, levert zowel ethische als praktische problemen op . De teamleider maakt zich echter sterk dat cellen van volwassenen zullen kunnen worden gebruikt. Het moeilijkst zal zijn om de juiste cellen te vinden, zodat de nieuwe tand dezelfde vorm en grootte krijgt als de oorsprongkelijke. critici betwijfelden dat als het zover komt, de procedure wel veilig, efficiënt en betaalbaar zal zijn.16-07-2004, 23:14:05

Gepost door: jor&jac | 13-12-05

De commentaren zijn gesloten.