05-08-04

Gevaarlijke xtc op de markt!

Nieuwe tabletten met een hoge dosis MDMA zijn op de drugsmarkt opgedoken. Deze synthetische drugs zijn bijzonder gevaarlijk en kunnen tot de dood leiden of ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zo waarschuwt het Wetenschappelijk Instituut van Volksgezondheid woensdag in een persbericht.

De analyse van vier in beslag genomen tabletten, op vraag van het parket van Antwerpen, heeft de aanwezigheid aangetoond van een erg hoge dosis MDMA (het actieve bestanddeel van xtc). In een donkerroos tablet met het vredesmerkteken werd 169 mg MDMA, of een gehalte van 59 procent aan MDMA, vastgesteld.

Het gebruik van dergelijke tabletten kan de dood of ernstige gezondheidsproblemen, zoals stuipen, hoge lichaamstemperatuur en coma, veroorzaken. Volksgezondheid waarschuwt nogmaals voor het gebruik van illegale drugs. Ook synthetische drugs worden op een illegale en niet-gecontroleerde markt verkocht, waarbij noch de samenstelling, noch de dosering noch de kwalititeit van de gebruikte producten gekend is. Vorm, kleur, logo of naam zijn nooit een garantie voor de samenstelling. Drugsgebruikers kunnen niet weten wat ze nemen, benadrukt Volksgezondheid

21:32 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

drama Aleemaal weer drama over drugs.
zou men de boel legaliseren had men de controle wel en was dit niet gebeurd.

Gepost door: frank | 17-02-06

Bende Weer zo.n dom bericht dat je bij een dosis van 169 mg al een dodelijke dosis aan het innemen bent, in de realiteid is dit pas boven de 4000 mg bij iemand met een normaal postuur. Mensen die met zo,n dossis wel overlijden hebben het gecombineerd met andere drugs of zijn oververhit of uitgedroogd geraakt maar dat licht niet aan de dosis op zich zelf.

Gepost door: masterblaster | 23-08-06

De commentaren zijn gesloten.