05-08-04

Gezonde leefwijze goed voor erectie

Door een gezonde leefstijl kunnen mannen zelf bijdragen aan het behoud van een goede erectiele functie. Gewichtsverlies en meer lichamelijke activiteit gaan gepaard met een hogere score op de International Index of Erectile Function.

Dit blijkt uit onderzoek met 110 obese mannen (BMI e30) van 35 tot 55 jaar. Het ging om mannen met erectiestoornissen maar zonder diabetes, verhoogde bloeddruk of te hoog cholesterolgehalte. De ene helft van de mannen kreeg gedetailleerd advies om minstens 10% af te vallen door een verminderde energie-opname en meer lichaamsbeweging, terwijl de andere helft algemene informatie kreeg over gezond eten en lichaamsbeweging.

Na 2 jaar was de eerste groep fysiek veel actiever dan de tweede groep en was de BMI in de eerste groep sterker gedaald (van 36,9 naar 31,2) dan in de tweede groep (van 36,4 naar 35,7).

De IIEF-score om de erectiele functie te evalueren was in de eerste groep van 13,9 tot 17 gestegen, terwijl ze in de tweede groep niet was veranderd

14:33 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

;-) mijn bolleke moet toch niet afvallen voor mij zenne dan weegt hij straks minder dan ik ... maar ja ik moet dan ook nog lang niet klagen over de erectie functie (we vallen nog lang niet in de categorie 35-55)

Gepost door: g*lover | 05-08-04

De commentaren zijn gesloten.