28-08-04

De ui

Uien zijn heel gezond en ze verrijken ons voedsel met een pittige smaak. Eigenlijk kan je, dankzij ui, van heel wat recepten een gezonde lekkernij maken. Uien bevatten heel wat vitamines A, B en C, ijzer, kalk, fosfor, calcium, natrium, zwavel, silicium, jodium en suiker.

Niets is zo rijk aan beschermende stoffen tegen infecties als rauwe ui. uien bevorderen tevens de haargroei, scherrpen het gezicht en het gehoor, stimuleren alle klieren van het lichaam op een natuurlijke wijze, helpen de stofwisseling, verdrijven moeheid en stimuleren het denken.

Ui versterkt de beenderen en maakt de aders elastisch. Uien sterken hart en bloedsomloop, zijn bacteriedodend en reinigen de huid. Rauw gegeten bevordert de ui de transpiratie en vervangt hij een goede sauna. Deze afscheiding door de huid is ook uitstekend voor reumapatiƫnten.

Ui herstelt het zenuwstelsel en geeft bejaarden weer kracht. Ook bij groeiproblemen van kinderen is ui van belang. Heb je last van een abces, een steenpuist of kloven, wrijf de plekken dan in met een in houtskool of onder as gerooosterde ui. Met uiensap bet je de steken van wespen en bijen, waarodoor de pijn snel afneemt. Om infecties bij brand-of snijwonden te voorkomen, druppel je wat sap op het verband.

22:26 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ui! volgens little-witch en nog vele anderen ben ik ene "ui"...
blij dat er nog iemand zegt dat ik goed ben voor de gezondheid..alleen willen de mensen dat niet geloven van me... :(
behalve de rijpere generaties :s

Gepost door: CMS | 28-08-04

uien en geur welke uien zijn beter voor de gezonheid,rood of wit.

wat moet je doen om de slechte adem van de uien weg te hallen,

dank u voor het antwoord

Gepost door: amar | 29-04-07

De commentaren zijn gesloten.