07-09-04

Eerste hulp bij uitgebluste relaties

Soms voel je gewoon dat het in je relatie niet helemaal goed gaat. In het begin probeer je die gevoelens te negeren, maar er komt een tijdstip waarop je er niet langer meer omheen kunt. misschien omdat je vrienden of vriendinnen die je al die tijd al stille hints probeerden te geven, eindelijk de stoute schoenen aantrekken en je ogen openen (door je de keiharde waarheid te vertellen). of misschien omdat je zelf op een gegeven moment beseft dat je niet genoeg in je relatie hebt geïnvesteerd en dat het nu tijd is om alle zeilen bij te zetten om je relatie te redden, om het enthousiasme en de passie van het begin weer terug te vinden.

Het is altijd gemakkelijk om je partner de schuld te geven als het niet goed gaat. maar voordat je dat doet (het kan best zijn dat hem ook blaam treft) is het zaak om bij jezelf te rade te gaan en te begrijpen waar jouw verantwoordelijkheden liggen.

Heb jij ook het idee dat jouw relatie zich op een dood punt bevindt, en weet je niet waar je moet beginnen om de relatie nieuw leven in te blazen, lees dan eens de punten hieronder. Het is een kort lijstje met een aantal adviezen (die je aanzetten om over jouw rol binnen de relatie na te denken) die je misschien kunnen helpen om een relatie die in het slop is geraakt weer op de rails te krijgen.

Als jullie seksleven niet meer is wat het eens was, dan kan dat ook wel eens (voor een deel) aan jou liggen. probeer om je te laten gaan, om niet te blokkeren, om te begrijpen wat de fantasieën van jouw partner zijn en om daaraan te voldoen (tenminste binnen de perken...)

Als je in de loop van de tijd minder aan je uiterlijk bent gaan doen (herinner je je nog hoeveel tijd je in de beginfase van jullie relatie aan je kleding en make-up besteedde?), ga er dan meer aandoen. Er goed uitzien heeft een positief effect op jezelf, op je partner en op de mensen om je heen. het geeft je de zekerheid die je misschien de laatste tijd ontbreekt.

Als je teveel tijd aan je vriendinnen, familie of werk hebt besteed en hem hebt verwaarloosd, dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Besteed meer aandacht en tijd aan hem. Laat hem merken dat hij de belangrijkste persoon in je leven is. De rest komt vanzelf.

aAs je het idee hebt dat hij teveel tijd buitenshuis doorbrengt zonder dat daar een echte reden voor is, probeer er dan met hem over te praten. probeer te begrijpen waar hij heen gaat, wat hij doet. zonder hem te beschuldigen. Het gaat er alleen om dat je begrijpt wat de reden van zijn gedrag is. Heeft hij behoefte en aandacht van zijn vrienden, van anderen omdat hij die van jou niet voldoende krijgt.

Praat erover met je vriendinnen. je echte vriendinnen. Wees niet bang om je twijfels en angsten op tafel te leggen. Een echte vriendin zal naar je luisteren, je begrijpen en je het juiste advies kunnen geven om je relatie weer nieuw leven in te blazen.

13:55 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.