30-09-04

Nieuw middel tegen luizen

Een nieuw schooljaar luidt traditioneel ook een nieuwe luizenplaag in, maar voor de wanhopige luizenbestrijders is er goed nieuws vanuit Amerika. Een Californische dermatoloog heeft namelijk een nieuwe methode ontdekt om de de beestjes naar de andere wereld te helpen. Het gaat om een lotion die op de hoofdhuid opdroogt en de luizen verstikt.

Volgens de uitvinder heeft zijn methode twee grote voordelen: de neten hoeven niet uit het haar te worden gekamd en de insecten krijgen geen kans om resistent te worden omdat ze niet vergiftigd, maar verstikt worden. Bij tests bleek 97/ van de kinderen hun luizen kwijt te zijn, een slaagpercentage dat zeker even hoog ligt als dat van klassiekere insecticiden.

Voorlopig is het middeltje enkel verkrijgbaar bij de dokter zelf, maar hij zoekt een partner in de farmaceutische industrie om het op grotere schaal te kunnen produceren en verdelen. De grote kracht van zijn uitvinding zit in de eenvoud. Het middel moet acht uur op het haar blijven, maar is onzichtbaar en het haar kan gewoon in model worden gebracht.

In de lotion zitten uitsluitend ingrediƫnten die door de farmaceutische inspectie als veilig worden beschouwd.

17:13 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Bah luizen!! Waar kan je het kopen?

Gepost door: Hopeloos iemand | 19-04-06

De commentaren zijn gesloten.