30-09-04

Nieuw middel tegen luizen

Een nieuw schooljaar luidt traditioneel ook een nieuwe luizenplaag in, maar voor de wanhopige luizenbestrijders is er goed nieuws vanuit Amerika. Een Californische dermatoloog heeft namelijk een nieuwe methode ontdekt om de de beestjes naar de andere wereld te helpen. Het gaat om een lotion die op de hoofdhuid opdroogt en de luizen verstikt.

Volgens de uitvinder heeft zijn methode twee grote voordelen: de neten hoeven niet uit het haar te worden gekamd en de insecten krijgen geen kans om resistent te worden omdat ze niet vergiftigd, maar verstikt worden. Bij tests bleek 97/ van de kinderen hun luizen kwijt te zijn, een slaagpercentage dat zeker even hoog ligt als dat van klassiekere insecticiden.

Voorlopig is het middeltje enkel verkrijgbaar bij de dokter zelf, maar hij zoekt een partner in de farmaceutische industrie om het op grotere schaal te kunnen produceren en verdelen. De grote kracht van zijn uitvinding zit in de eenvoud. Het middel moet acht uur op het haar blijven, maar is onzichtbaar en het haar kan gewoon in model worden gebracht.

In de lotion zitten uitsluitend ingrediënten die door de farmaceutische inspectie als veilig worden beschouwd.

17:13 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-09-04

De View-Master is terug

Je kent hem misschien nog uit een ver verleden, de View-Master. Hij bestaat dit jaar 65 jaar. Dat wordt gevierd met een reeks nieuwe producten. ééntje daarvan is de projector. Daarmee kan de View-Master schijfjes projecteren op de muur of een scherm.

Hij wordt bovendien geleverd met afstandbediening. Zo kan je kleinste spruit zelf voorstellingen geven aan de hele familie. Het toestelletje heeft een leuk design is stevig en gemakkelijk te bedienen. Tenslotte han het ook nog dienst doen als zaklamp.

View-Master

19:06 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-04

Leuke site!

Geïnteresseerd in allerlei leuke weetjes?

Surf dan snel naar deze link

17:31 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-09-04

Huilen is toch niet zo gezond...

Huilen lucht op, daar is iedereen het over eens. Maar is huilen ook gezond? Neen, als we het weinige onderzoek ter zake mogen geloven. Huilen tast blijkbaar ons afweersysteem aan: het aantal immuniteitseiwitten daalt namelijk wanneer mensen huilen. Het tranendal blijft vooralsnog onontgonnen terrein.

Huilen wordt algemeen omschreven als "het produceren van traanvocht zonder dat de ogen geïrriteerd zijn, vaak samengaand met typerende gezichtsuitdrukkingen en klanken en altijd in een emotionele context". Het gekke is echter dat enkel mensen op die manier huilen. En waarom ze dat precies doen, blijft een open vraag. Onderzoekers weten weer wat gedaan...

14:32 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-09-04

Leuk weetje over Coca cola...

Coca-Cola is uitgevonden door de apotheker John Pemberton, die het drankje als een medicijn ontwikkelde tegen onder andere hoofdpijn en vermoeidheid. Het idee om het drankje Coca-Cola te noemen komt van zijn zakenpartner Frank Robinson in 1885. De naam komt van de twee "medische" ingrediënten: een extract van cocabladeren en kolanoten.

Hoeveel cocaïne er in cola zat is moeilijk te bepalen, maar dat het er inzat staat vast. Het was zelfs zo dat Frederick Allen vond dat het erin moest blijven, ondanks de hevige kritieken, om de naam Coca-Cola te beschermen.

Maar ook Candler durfde de stap niet wagen om het vloeibare extract van de cocabladeren uit de formule te halen. Candler was ervan overtuigd dat de produktnaam op het hoofdingrediënt moest slaan en dat er in de siroop minstens een nevenprodukt van het cocablad (samen met wat Kola) diende te zitten om zijn recht op de naam Coca-Cola te vrijwaren. De produktnaam tot zijn eigendom behouden, was de hoofdzaak. Candler had tenslotte geen patent op de siroop zelf. Iedereen kon deze namaken. Maar niemand zou het label "Coca-Cola" op een namaakprodukt mogen kleven zolang Candler het eigendomsrecht had op de naam.

De naam was hetgeen de echte waarde vertegenwoordigde en een geregistreerd handelsmerk was zijn enige zekerheid. Coca moest een ingrediënt van de siroop blijven.

Pas in 1929 was Coca-Cola voor het eerst cocaïne vrij.

09:46 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-09-04

Zoenweetjes

Waarom wij tijdens het zoenen vaak onze ogen gesloten houden? Door de opwinding worden onze pupillen wijder. We sluiten onze ogen om ze te beschermen tegen het licht. Vertrouw dus nooit een man die tijdens het zoenen zijn ogen open houdt! Hij is niet opgewonden!

Dat onze lippen tijdens het zoenen voller en roder worden? Dat is ook de reden waarom wij vrouwen lippenstift gebruiken. Volle, rode lippen zijn sensueel. Dus zoen er maar op los, dan heb je je lippenstift niet meer nodig.

Dat zoenen helpt tegen stress? Het kalmeert je gedachten en brengt je tot rust. Oh... en mocht dat bij jou niet het geval zijn, dan kus je misschien de verkeerde!

Dat je van zoenen afvalt? Een echte, gepassioneerde en vurige kus kan heel wat vet verbranden, want al zoenende gaat je hartslag omhoog en kan je metabolisme (vetverbranding) zelfs verdubbelen. een actieve zoen(st)er kan in 15 minuten circa 30 calorieën verbranden! (en dan hebben we het nog niet eens over de calorieën die je verbrandt als je de liefde bedrijft - daar kan bijna sport tegenop!).

Dat zoenen je weerstand kan verhogen? Terwijl je zoent (we hebben het natuurlijk over french kissing) wissel je speeksel met je partner uit. Speeksel bevat bacterieën die je weerstand kunnen verhogen en zelfs je gebit kunnen beschermen tegen gaatjes (dit neemt niet weg dat je partner het op prijs zal stellen als je voor het zoenen je tanden poetst!)

16:48 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Laarzen terug in deze winter!

De 'laarzenfans' zitten deze winter weer goed. Laarzen zullen opnieuw volop het modebeeld gaan bepalen. De nieuwste trends: suède afzaklaarzen, motorboots met ronde neuzen en vooral veel kleur.

16:42 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-09-04

Space clearing

Je kent dat gevoel waarschijnlijk wel: je hebt de hele dag gewerkt en verlangt naar rust. Maar thuisgekomen vliegt de boel je aan. Overvolle kasten, een stapel tijdschriften naast de bank, vuile kopjes op de aanrecht. rust en harmonie zijn ver te zoeken. Je krijgt een onbehaaglijk en onrustig gevoel.

Waarschijnlijk is er in je huis teveel negatieve energie. Huizen en meubilair absorberen namelijk, volgens de feng shui-leer, negatieve energie die ze voor lange tijd kunnen vasthouden. Om je huis te ontdoen van negatieve invloeden is 'space clearing' nodig.Space clearing is eigenlijk niets anders dan het opruimen van je huis en vooral het weggooien van spulletjes die je niet meer gebruikt. Space clearing is op zichzelf al rustgevend. Neem er alle tijd voor. Trek iets gemakkelijks aan, luister naar relaxte muziek en ga je kasten en laden door.

Gooi dingen die je niet meer gebruikt weg. Misschien heb je daar moeite mee. Kledingstukken, boeken en gadgets zijn vaak verbonden aan herinneringen, aan bepaalde personen. Toch is het niet goed altijd maar alles te bewaren. Hierdoor blijven we in het verleden steken, terwijl het belangrijk is in het hier-en-nu te leven.

Zorg ook voor orde in de badkamer. Vaak genoeg slippen de kastjes dicht met allerlei halflege potjes en crèmetjes die je al maanden niet meer gebruikt. Gooi ze weg en spaar alleen de producten die je regelmatig gebruikt. Zet de grote verpakkingen achter in de kastjes en plaats de kleinere verpakkingen, potjes en flesjes ervoor. De grote verpakkingen blijven zo goed zichtbaar en de kleinere potjes en flesjes heb je voor het grijpen. Verzamel verder losse dingen, zoals nagellak, speldjes, elastiekjes en dergelijke in een mandje, liefst van natuurlijk materiaal zoals riet. Een kartonnen opbergdoos is ook goed. (foto: een geordende badkamer zorgt voor een goed begin van de dag.)

In de keuken gooi je allereerst alle oude etenswaren weg. Soeppakjes waarvan de houdbaarheidsdatum al verstreken is, uitgedroogde toastjes, sauzen en jam die je niet meer gebruikt. Gooi ook pannen en keukengerei waar je niet meer mee werkt, weg. Zet de kruiden en sauzen bij elkaar zodat je ze direct weet te vinden en plaats de dingen die je niet vaak gebruikt achter in de keukenkastje.

Heb je eenmaal alle kleding, boeken, potjes, crèmetjes en pannen die je niet meer gebruikt uit je huis verwijderd, zorg dan voor positieve energie. Verlicht daartoe donkere hoekjes met schemerlampen of kaarsen en werk met spiegels.Spiegels weerkaatsen energie en zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Een grote spiegel in de eetkamer doet het altijd goed omdat het de hoeveelheid voedsel op tafel verdubbelt. Vermijd echter spiegels in de slaapkamer. Dit is nu juist een ruimte waar je rust en kalmte nodig hebt.

Space clearing is ook erg nuttig op kantoor. Zorg voor een opgeruimd bureau en loop regelmatig je kasten door om te zien of er niet dingen weg kunnen (naar het archief of in de prullenbak). Op deze manier is het prettiger werken en kun je je beter concentreren.

Een laatste tip: wees niet te ambitieus en doe niet het hele huis op één dag. één kamer per keer is genoeg. Geniet van de veranderingen en van de rust. 

09:13 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-09-04

Verleid met kleuren...

In de liefde is - behalve woorden - ook de non-verbale communicatie erg belangrijk. Heb je er ooit wel eens aan gedacht dat je met de kleur van de jurk die je draagt op een feestje je liefdeslot zou kunnen beïnvloeden? Met kleuren geven wij sterke signalen af. Kleuren kunnen aantrekken of afstoten. Iedere kleur trekt een bepaald soort mannen aan.

Rood
Laten we direct beginnen met een agressieve en ultra-sexy kleur: rood. Rood drukt passie, hartstocht en macht uit. Gekleed in een rode jurk of out-fit zal je niet onopgemerkt blijven (het is dus geen kleur voor muurbloempjes!). Wetenschappelijk onderzoek zou zelfs hebben uitgewezen dat het zien van een rode kleur in de hersenen chemische veranderingen teweegbrengt die het energieniveau verhogen, en die zorgen voor een opwindend gevoel. Besluit je om je helemaal in rood te kleden, bedenk dan dat je je als een sterke vrouw presenteert, die zich bewust is van haar eigen sensualiteit. Je zult namelijk stoere 'macho' mannen aantrekken. Discretere mannen zullen je vanaf een afstandje bewonderen maar zullen geen poging wagen om je leren kennen.

wit
Wit heeft eigenlijk het tegenovergestelde effect van de kleur rood. Staat rood voor passie en hartstocht, wit staat voor onschuld en eenvoud. Denk bijvoorbeeld aan de bruidjes die zich in het wit kleden Als teken van puurheid. Kies je voor een total-white look, dan speel je een geraffineerd spelletje. Je gebruikt een subtiel wapen en vertedert de mannen met je fragiele uiterlijk. Bovendien maak je een oeroud instinct in hen wakker, namelijk het instinct om het kleine en weerloze te beschermen. Je zult met name lieve en beschermende mannen aantrekken.

Roze
Roze is een typisch vrouwelijke en romantische kleur. Niet voor niets kleden wij onze meisjes-baby's in het roze om te laten zien dat het om een meisje gaat. Roze laat ook de lieve en tedere kant van ons karakter zien.Als je voor roze kiest, geef je op een elegante manier uitdrukking aan je vrouwelijkheid. Roze is minder expliciet dan rood, maar vrouwelijker dan wit. Met name romantische mannen zullen op je vallen. We hebben het dan over het type man dat je hart verovert met rode rozen en romantische etentjes bij kaarslicht.

Blauw
Turkoois en blauw zijn rustgevende kleuren. Zij duiden op harmonie. Als je blauw draagt geef je signalen af van innerlijke rust. Je komt over als een evenwichtig en onafhankelijk persoon zonder agressief te zijn. Je zult 'volwassen' mannen aantrekken. Mannen die van onafhankelijke vrouwen houden en die bereid zijn om elk moment van hun leven met je te delen.

09:37 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-09-04

De speel-op-zeker string

Het meest ontnuchterende moment tijdens het vrijen? Dat is toch zeker het moment waarop broekzakken en tasjes moeten worden doorzocht op zoek naar een condoom. De hele inhoud van je tasje wordt ondersteboven gekeerd (je had hem er toch echt ingestopt!) en hij staart spijtig naar zijn lege broekzakken die hij voor de volledigheid binnenstebuiten heeft getrokken (ook al wist hij dat hij op dat moment zonder zat).Op zulke momenten bekoelt de passie aardig, zeker als de naarstige zoektocht geen resultaten oplevert. Maar ook als je uiteindelijk met een diepe zucht van verlichting het kleine vierkante pakje uit het uiterste hoekje van je tas opdiept, is er heel wat goede wil van beide kanten voor nodig om de draad weer op te pakken.

Bovendien is zo'n wanhopig zoekmoment behoorlijk riskant. Want wie weet of je in 'the heat' van de passie besluit om het dan toch maar zonder te doen, ook al is het tegen je principes.

Om dit soort momenten te voorkomen, is een aantal creatieve vrienden met een sexy oplossing gekomen: de playsafethong. Ja, je leest het goed: de 'speel-het-op-zeker-string'. een kleine en sexy string, met trendy motiefje, in vrouwelijk roze of verleidelijk zwart, met aan de achterkant een klein vakje waar precies een condoom in past. Zo heb je dit kleine en nuttige pakje altijd bij de hand. en wat nog belangrijker is: precies op het juiste moment!

Het vervelende moment waarop je het onderwerp 'condoom' moet aansnijden, wordt bovendien veel gemakkelijker. Het condoom dient zichzelf aan en door de grappige manier waarop krijgt ook dit moment zijn charme.

Een ding moet je natuurlijk wel altijd doen: de voorraad regelmatig bijvullen!

playsafethong

11:32 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-09-04

Overwin de onzekerheid over je uiterlijk

Heel vaak komt onzekerheid voort uit een onjuiste perceptie van ons eigen uiterlijk. Hoe vaak heb je niet een compliment ontvangen juist in een periode dat je je 'dik, oud en rimpelig' voelde? En hoe vaak heb je niet het idee gehad dat de manier waar jij jezelf ziet niet gelijk is aan de manier waarop anderen ons zien? Denk daar maar eens over na. je zult zien dat je voorbeelden in gedachten schieten waaruit inderdaad blijkt dat de kijk die jij op jezelf hebt heel anders is dan die van anderen. Het is juist dit verschil tussen de visie van jou zelf en die van derden die ons parten speelt en die tot onderzekerheid kan leiden. Hier zijn een aantal simpele raadgevingen om te proberen om - in ieder geval voor deel - je onzekerheid over je uiterlijk te overwinnen:

1. Probeer te begrijpen hoe anderen jou zien en vergelijk dit beeld met het beeld dat jij van jezelf hebt. Analyseer de verschillen en probeer te begrijpen waarom jij je onzeker over je uiterlijk voelt terwijl anderen van mening zijn dat je er goed uitziet.

2. Laat je niet beïnvloeden door de schoonheidsidealen die ons door televisie en bioscoopfilms worden 'opgelegd'. Topmodellen en actrices uit Hollywood zijn geen realistische voorbeelden (je moest eens weten hoeveel uren zij bij de kapper, de schoonheidsspecialiste en in de sportschool doorbrengen).

3. Leer om je kleine schoonheidsfoutjes te accepteren.

4. Maar verzorg je uiterlijk tegelijkertijd goed. Verwaarloos je lichaam en uiterlijk niet en luister niet naar degenen die menen dat aandacht aan je lichaam, uiterlijk en kleding besteden 'oppervlakkig' is.

5. Accentueer je sterke punten. Heb je mooie ogen, een mooi stel benen of een weelderige boezem... accentueer die dan.

6. Verbeter je zwakke punten. Dat bedoelen we 'realistisch'. Je échte zwakke punten, niet die zwakke punten die je jezelf hebt aangepraat. Ga na of je nu echt een paar kilo's teveel weegt (of dat het maar een hersenspinsel is), of je haar echt meer verzorging nodig heeft, of je nagels er nu echt niet uitzien. Heb je duidelijk voor ogen wat je échte zwakke punten, doe er dan wat aan (maar zonder te overdrijven natuurlijk).

7. Probeer te lachen om je eigen schoonheidsfoutjes. Maak er een sterk punt van. Ieder heeft wel een zwak punt. alles hangt en staat met hoe je ermee omgaat. Barbara Streisand heeft ongelofelijk carrière gemaakt, ook al beantwoordt haar neus niet aan het hedendaagse schoonheidsideaal. Nederlands (ex)topmodel Marpessa maakte van de wallen onder haar ogen een pluspunt en de modewereld heeft haar altijd als zodanig geaccepteerd (sterker nog, de opdrachten stroomden binnen).

8. Wees je ook bewust van de schoonheidsfoutjes van de mensen om je heen. Het helpt je om je minder onzeker te voelen.

9. Een kennis of collega zal geen gelegenheid voorbij laten gaan om je (nog) onzekerder te maken. Dat terwijl zij misschien wel onzekerder is dan jij, maar zich alleen gedraagt alsof zij de mooiste van de wereld is. Doe hetzelfde als zij, maar dan op een sympathiekere wijze.

10. Leer om aan je uiterlijk het juiste gewicht toe te kennen. Ok, een mooi uiterlijk helpt, maar het is niet alles. Het is veel belangrijker dat je leert om van jezelf te houden zoals je bent, om je niet te verstoppen en je niet onzeker te voelen in aanwezigheid van anderen. Doe zoals de anderen. Neem een zekere houding aan. Je zult eens zien hoe onzeker zij daarvan zullen worden (en hoezeer ze je zullen bewonderen!)

16:00 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-09-04

Tips voor meer sex appeal

Waarom hebben sommige meisjes en vrouwen toch zoveel succes bij de mannen terwijl andere, die toch ook heel mooi zijn, wel lucht voor ze lijken te zijn? Het is een kwestie van sex-appeal... van dat 'ik weet niet wat' dat de mannen het hoofd op hol brengt, ook al lijkt daar helemaal geen reden voor te zijn. Het is een bepaalde manier van bewegen, van praten, van vrouwelijkheid, van lachen. Het is – we zeiden het al! - sex-appeal!

Ook al is sex-appeal waarschijnlijk iets dat aangeboren is, dat wil niet zeggen dat we niets kunnen doen om onze aantrekkingskracht op mannen te vergroten, om verleidelijker en interessanter over te komen. Hier zijn een paar adviezen die het hoofd van de eerste de beste man die je tegen komt op hol zullen brengen.

1. Accentueer je sterke punten. Heb je mooie benen? Of grote en verleidelijke ogen? Of misschien een volle rode mond? Probeer je sterke punten in kaart te brengen en accentueer ze. Je weet dat je goed zit als men zo over je praat: 'ah, ik begrijp al wie je bedoelt, die met die lange benen... (met die mooie mond, etc.)’

2. Bestudeer je houding, de manier waarop je beweegt, loopt, waarop je gaat zitten en met de mensen om je heen communiceert. Probeer te begrijpen welke trekjes de mensen om je heen minder aantrekkelijk in je vinden (een te gemaakte lach, de manier waarop je gaat zitten, een te agressieve houding, een onelegante manier van lopen) en analyseer ze. Alleen al het feit dat je je eigen grenzen kent (en je eigen kwaliteiten natuurlijk), zal je helpen om op je verleidelijkst voor de dag te komen. Vraag desnoods aan een vriendin wat zij ervan denkt, maar praat nooit met mannen over je onzekerheden.

3. Verzorg je kleding en uiterlijk goed en ga nu wat jouw eigen persoonlijke stijl is. Doe je vriendinnen niet na, maar probeer om je te onderscheiden van de groep. Volg niet alle trends en kledingcodes die op school of op je werk in zwang zijn (iedere groep creëert bewust of onbewust een eigen look, een eigen dresscode ook al wordt daar meestal niet over gerept). Met een originele, eigen look trek je overal en altijd aan het langste eind.

4. Wees niet bang om vrouwelijk te zijn. Een van de beste (of beter: slechtste) manieren om de aandacht van de mannen níet te trekken, is een stoere en mannelijke houding. Kleed je vrouwelijk, meet jezelf een vrouwelijk kapsel aan, maak je op. Gebruik natuurlijke en lichte make-up. Mannen houden niet van 'vol geplamuurde' gezichten. Make-up hoef je niet altijd te zien. Gebruik een lichte foundation voor een mooie huid, een beetje blush op je wangen, mascara om je ogen meer uitdrukking te geven en een vleugje lipglos. Zo zie je er uitgerust en fris maar niet al te opgemaakt uit. Voor een avondje uit mag je natuurlijk wel meer make-up gebruiken, maar probeer overdag de indruk te wekken dat je bijna niets aan je uiterlijk hebt gedaan maar dat je er van jezelf zo fris en uitgerust uitziet.

5.Waar je ook naartoe gaat, een vleugje parfum doet wonderen. Kies een parfum waar je je zelf prettig bij voelt, waar je je zekerder door voelt en waar je het idee van krijgt dat je uniek en speciaal bent. Kies en draag de parfum uitsluitend voor jezelf, de anderen zullen er later wel achter komen wie er hier zo lekker ruikt.

6. Leer met je ogen te communiceren. Een zwoele blik kan meer zeggen dan honderden, duizenden woorden. Met blikken spelen is leuk! Probeer maar eens iemand met een blik te verleiden. of met een sexy, nauwelijks waarneembare glimlach. Nooit gedaan? Dan is het tijd om te oefenen. Zie je op een feestje een leuke jongen, werp hem dan eens een veelzeggende blik toe, zo verleidelijk dat zelf Brad Pitt (die toch niet te klagen heeft over aandacht van het vrouwelijke schoon) eronder zou bezwijken, en negeer hem vervolgens. Het is de beste manier om een man het hoofd op hol te brengen. Heb je succes, voeg deze nieuwe tactiek dan toe aan je dagelijkse repertoire.

7. Wees sexy. sensualiteit en vrouwelijkheid gaan hand in hand en zijn de achillespees van de man. Het is onmogelijk om een meisje of vrouw die zich bewust is van haar eigen sensualiteit te weerstaan. En houd altijd in gedachten dat je echt geen Beyoncé of Jessica Simpson hoeft te zijn om sexy te zijn. Integendeel... 

09:42 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-09-04

Eerste hulp bij uitgebluste relaties

Soms voel je gewoon dat het in je relatie niet helemaal goed gaat. In het begin probeer je die gevoelens te negeren, maar er komt een tijdstip waarop je er niet langer meer omheen kunt. misschien omdat je vrienden of vriendinnen die je al die tijd al stille hints probeerden te geven, eindelijk de stoute schoenen aantrekken en je ogen openen (door je de keiharde waarheid te vertellen). of misschien omdat je zelf op een gegeven moment beseft dat je niet genoeg in je relatie hebt geïnvesteerd en dat het nu tijd is om alle zeilen bij te zetten om je relatie te redden, om het enthousiasme en de passie van het begin weer terug te vinden.

Het is altijd gemakkelijk om je partner de schuld te geven als het niet goed gaat. maar voordat je dat doet (het kan best zijn dat hem ook blaam treft) is het zaak om bij jezelf te rade te gaan en te begrijpen waar jouw verantwoordelijkheden liggen.

Heb jij ook het idee dat jouw relatie zich op een dood punt bevindt, en weet je niet waar je moet beginnen om de relatie nieuw leven in te blazen, lees dan eens de punten hieronder. Het is een kort lijstje met een aantal adviezen (die je aanzetten om over jouw rol binnen de relatie na te denken) die je misschien kunnen helpen om een relatie die in het slop is geraakt weer op de rails te krijgen.

Als jullie seksleven niet meer is wat het eens was, dan kan dat ook wel eens (voor een deel) aan jou liggen. probeer om je te laten gaan, om niet te blokkeren, om te begrijpen wat de fantasieën van jouw partner zijn en om daaraan te voldoen (tenminste binnen de perken...)

Als je in de loop van de tijd minder aan je uiterlijk bent gaan doen (herinner je je nog hoeveel tijd je in de beginfase van jullie relatie aan je kleding en make-up besteedde?), ga er dan meer aandoen. Er goed uitzien heeft een positief effect op jezelf, op je partner en op de mensen om je heen. het geeft je de zekerheid die je misschien de laatste tijd ontbreekt.

Als je teveel tijd aan je vriendinnen, familie of werk hebt besteed en hem hebt verwaarloosd, dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Besteed meer aandacht en tijd aan hem. Laat hem merken dat hij de belangrijkste persoon in je leven is. De rest komt vanzelf.

aAs je het idee hebt dat hij teveel tijd buitenshuis doorbrengt zonder dat daar een echte reden voor is, probeer er dan met hem over te praten. probeer te begrijpen waar hij heen gaat, wat hij doet. zonder hem te beschuldigen. Het gaat er alleen om dat je begrijpt wat de reden van zijn gedrag is. Heeft hij behoefte en aandacht van zijn vrienden, van anderen omdat hij die van jou niet voldoende krijgt.

Praat erover met je vriendinnen. je echte vriendinnen. Wees niet bang om je twijfels en angsten op tafel te leggen. Een echte vriendin zal naar je luisteren, je begrijpen en je het juiste advies kunnen geven om je relatie weer nieuw leven in te blazen.

13:55 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-04

Als je je triest, down of ongelukkig voelt...

-Draai dan de verwarming wat op zodat een heerlijk aangename tropische warmte zich in je huis verspreidt.

- Doe al je winterse grijze, bruine en zwarte kleren uit en kleed je in een lange, liefst flodderige, felgekleurde rok, een losse witte blouse en hang zoveel mogelijk etnische kettingen om je nek.

- Doe de stereo aan en luister naar zuidamerikaanse muziek die je doet denken aan de warme zon, de blauwe glinsterende zee, het warme zand onder je blote voeten…

- En dans, heupwieg en draai totdat je reuze honger hebt.

- Verlicht dan de keuken met duizend kaarsen en bereid een heerlijk pikant, sensueel en hartverwarmend gerecht dat je deelt met iemand waarvan je houdt.

20:56 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-09-04

Premature jongentjes kwetsbaarder dan meisjes

Vergelijkend onderzoek van achtjarige kinderen die al rond de 28ste week zwangerschap geboren werden met even oude kinderen die na een volledige zwangerschap (39 weken) het levenslicht zagen, heeft opmerkelijke resultaten opgeleverd.

De vorsers ontdekten dat somige hersengebieden bij premature jongens kleiner zijn. Vooral in de delen die lezen, taal, emotie en gedrag regelen, waren er verschillen. Eigenaardig genoeg werden bij de meisjes diezelfde verschillen niet vastgesteld.

Er bleek ook dat de premature jongens meer moeite hadden met taal en spreken en het op school en sociaal niet zo goed deden als de anderen en premature meisjes.

De onderzoekers vermoeden dat de sleutel tot het mysterie het dubbele X-chromosoom van meisjes is. Dat zou voor genetische 'dubbelheid' zorgen dat kan beschermen tegen de nadelen van een premature geboorte. ook het gebrek aan zuurstof, door het onvoldoende ontwikkeld zijn van de longen van premature baby's, zou een belangrijke rol spelen.

20:18 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |