12-10-04

Bluetoothing: de nieuwste versiertrend

De nieuwste (versier)trend, rechtstreeks uit Londen? Toothing. nee, dat heeft niets met tanden of bijten (tooth = bijten) te maken, maar alles met mobiele telefoons en daten.Hoe werkt het? Heel gemakkelijk. mobiele telefoons die uitgerust zijn met de technologie 'bluetooth' kunnen andere bluetoothtelefoons in de directe omgeving identificeren. Via de bluetoothtechnologie kun je dus het telefoonnummer en de (nick)naam van de andere bluetooth-telefoonhouders in de buurt te weten komen (ze moeten dan natuurlijk wel op 'actief' staan).

Wat kun je daar nu mee? De Engelsen weten het wel! Als een engelsman een charmante meisjesnaam op zijn display ziet verschijnen met daarbij het telefoonnummer, zal hij er snel een sms-je uitdoen met de vraag 'toothing?'. Het spel is begonnen.

Nu maar afwachten of zij in is voor 'toothing'. Ondertussen zullen de beide 'toothers' natuurlijk voorzichtig rondkijken om te ontdekken met wie zij aan het 'toothen' zijn. Dat is gemakkelijk te ontdekken, want je 'tegentoother' zal net zoals jij druk aan het sms-en zijn.

Toothen is in Engeland al een hele rage geworden, en menig 'toothingspelletje' zou al geëindigd zijn in het toilet van de trein (met name onder de vele treinpendelaars is toothing populair).

Op internet zijn er al verschillende 'toothcommunities' te vinden waar 'toothers' verslag uitbrengen van hun ontmoetingen via bluetooth en waar ze 'toothing'-strategieën uitwisselen. De trend is Europa aan het veroveren. In Italië wordt de opening van de eerste toothingcommunity één dezer dagen zelfs gevierd met een aperitief voor neo-toothers. Tijdens het aperitief zullen zij zich in het 'toothen' kunnen bekwamen...

15:15 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

tijd... voor een nieuw gsm-eke LOL.

Gepost door: the devil :-) | 12-10-04

natuurlijk weet ik weer van toeten noch blazen
en als ik die onzin lees, gelukkig maar

Gepost door: ikkz | 13-10-04

Foutje!!! Tooth = bijten is fout!!! Tooth = tand is goed!!!

Gepost door: Kabouter | 04-12-04

poe Jammer dan dat het niet waar is...

Gepost door: Pien | 18-03-06

De commentaren zijn gesloten.