12-10-04

Seksuele activiteit neemt af

Het gaat niet goed met de seksuele activiteit van de Belg. Dat blijkt uit de resulaten van een onderzoek dat door condoomfabrikant Durex uitgevoerd werd. Volgens dat onderzoek doen we het nog gemiddeld 105 keer per jaar, wat een stuk minder is dan vroeger.

Een recordaantal Belgen, 2.413 Vlamingen en 1.013 Walen, vulden een vragenlijst in op de website durex.be. De enquête paste binnen een wereldwijd onderzoek, de Global Sex Survey, waaraan in totaal 35.000 mensen uit 41 landen deelnamen. Over het algemeen leunen de Belgische resultaten dicht aan bij het wereldgemiddelde.

In 2004 bedreef de Belg gemiddeld 105 keer de liefde, wat een flinke daling is tegenover vorig jaar (136 keer). Toch scoort België nog altijd hoger dan het wereldgemiddelde van 103 keer. Het meest actief zijn de Fransen (137), op de voet gevolgd door de Grieken en de Hongaren.

De globale leeftijd waarop jongeren voor het eerst seks hebben ligt op 17,7 jaar; bij de Belgen is dat 17,2 jaar. We kregen voor het eerst seksuele opvoeding toen we 12 jaar en 5 maanden waren, wat acht maanden vroeger is dan het wereldwijde gemiddelde.

Toch zijn er een aantal uitschieters. Zo heeft men wereldwijd gemiddeld 10,5 seksuele partners gehad, terwijl de Belg het bij 6,1 houdt. Minder positief is dan weer dat 1 op 3 Belgen toegeeft wel eens onveilig gevreeën te hebben. ,,Deze cijfers tonen aan dat er nog altijd nood is aan preventie'', stelt Francis Peckstadt, verantwoordelijke marketing bij Durex.

Uit de enquête blijkt dat het favoriete voorbehoedsmiddel van de Vlamingen de pil is (46,8 procent), terwijl de Walen het condoom verkiezen (40,5 procent). Een groot deel van de Belgen vindt overigens dat gratis contraceptie (49 procent) de belangrijkste focus van de overheid zou moeten zijn, meer nog dan seksuele opvoeding op school (23 procent).

Gemiddeld 27 procent van de wereldbevolking heeft een vibrator op het nachtkastje liggen, zes procent meer dan in België. Bijna de helft van de Belgen (44 procent) beweert nooit een beroep te doen op hulpmiddelen om het seksspel wat op te luisteren. Wordt er toch een speeltje gebruikt, dan blijken vooral een blinddoek of handboeien (32 procent) populair. Samen naar porno kijken, beschouwt 1 op de 3 als opwindend. We spenderen wel iets meer tijd (19,9 minuten) aan het voorspel dan het wereldwijde gemiddelde (19,7 minuten).

Ook tussen de twee landsdelen blijken er soms frapante verschillen te bestaan. Zo beweert 23 procent van de Walen de afgelopen 12 maanden wel eens een orgasme gefaket te hebben, terwijl dat bij de Vlamingen maar 17 procent is. Soms zijn de Vlamingen en de Walen het ook eens. De top-3 van de spannendste plaatsen waar we seks gehad hebben (buiten het bed) is bijvoorbeeld volledig gelijklopend. Op één staat ,,in open lucht'', gevolgd door ,,in de auto'' en ,,in het bed van je ouders''.

(met dank aan mijn maatje ;-) )

16:11 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Privegirl Op zoek naar een lekkere date of chat?
http://www.privegirl.be
http://www.adultlivecams.nl

Have Fun

Gepost door: Randy | 28-06-06

De commentaren zijn gesloten.