30-03-05

Aids tegen kanker

Amerikaanse wetenschappers hopen op een onschadelijke variant van het aids-virus te kunnen gebruiken om kankercellen te vernietigen. Aan de universiteit van Californië werd een impotente versie van HIV ontdekt die kankercellen bij muizen kan opsporen. In een volgende stap zouden genen in het HIV-virus worden geïnjecteerd die als ze in contact komen met kankercellen, deze zouden vernietigen. De muizen hadden een vorm van huidkanker die zich naar de longen had verspreid. Het HIV-virus staat erom bekend dat het de zogenaamde T-cellen aanvalt.

De wetenschappers ontdeden het HIV-virus van zijn buitenkant, de zogenaamde schadelijke kant, maar behielden de binnenkant. Ze voegden een substantie toe die het virus lichtgevend maakt als er met een speciale camera naar gekeken wordt.

Dokter Irvin Chen: ‘het virus reisde via het bloed onmiddellijk naar de kankercellen in de longen. Zijn temam hooopt met deze techniek, die nu verder onderzocht wordt, uiteenlopende genetische ziektes als kaner en leukemie te kunnen behandelen.

19:04 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.