08-05-05

Tienermoeder uit vrije wil

In sommige culturen zijn tienermoeders een doodgewoon fenomeen, maar onze samenleving maakt het jonge moeders niet gemakkelijk. Waarom willen sommige meisjes dan zo jong al moeder worden? Het is belangrijk te weten dat een kinderwens een natuurlijk verschijnsel is vanaf de pubertijd. Hier zijn verschillende redenen voor. Een meisje kan haar vrouwelijkheid willen bewijzen of haar vruchtbaarheid willen aantonen. Soms kan het ook een teken zijn van gebrek aan affectie. Ook de drang om zelfstandig te worden, speelt een belangrijke rol.

Het gebrek aan toekomstperspectieven en de wens om essentiële zaken te begrijpen, zoals het moeder worden, zijn ook mogelijke redenen. Dit betekent natuurlijk niet dat we jonge meisjes moeten aanmoedigen om moeder te worden, wel dat we eerst moeten proberen te begrijpen waaron sommige meisjes die wens koesteren.

12:34 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

soms niet uit vrije wil Ik wil hier niet veel over zeggen. Maar een echte tienermoeder kan ook heel goed zijn voor het kindje! Soms gaan de dingen niet vanuit vrije wil zoals zwanger worden zonder dat je zelf om seks vraagt met een jongen. Ze kunnen veel zeggen over kindermoeders. Ik weet dat zelf omdat ik er zelf een ben. Maar ik vind het groeit met de jeugd mee. En misschien zou dat de jeugd van tegenwoordig wel kunnen veranderen dat tienermoeder meer bewuster worden over de dingen die jongeren doen. Maar hier wordt alleen maar over tienermoeders gesproken wordt er niet gesproken over de vader of de verantwoordelijk van de vader? Ik zelf heb ook niet uit vrije wil zwanger willen worden. Alleen tienermoeders weten hoe het is om tienermoeder te zijn. Ik vind dat die mensen respect vol behandeld moeten worden wat niet altijd wordt gedaan. Dat is wel jammer aan de maatschappij hier in Nederland. Ik ben zelf 16 en heb een kindje van 8 maanden. Ik ben onwijs trots op mijn zoontje. Ik woon bij mijn moeder,zus en heb nog goed contact met mijn eigen vader. De vader van mijn zoontje wil niks van het kindje weten. Dus uiteindelijk doe ik het zelf toch alleen. En weetje dat ik eigenlijk op mijn zelf heel erg trots ben. Omdat de zware tijden over gaan en doe alleen maar zo'n lief klein kindje de wereld kan verbeteren! Niet alleen voor mij... Maar ook later in de toekomst! Groetjes Stephanie

Gepost door: Stephanie | 18-04-06

De commentaren zijn gesloten.