19-07-05

Veilig op reis

Niets vervelender dan ziek worden op vakantie. Of terugkomen met een ziekte onder de lendenen. Wie, met het vooruitzicht op de vakantie in verre streken, op veilig wil spelen, kan zich terdege informeren over risico's, voorzorgsmaatregelen en inentingen op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (www.itg.be) Instituut voor Tropische Geneeskunde of de huisarts consulteren.

Tegenwoordig wordt vooral gewaarschuwd voor maag-en darmaandoeningen die veelal te wijten zijn aan besmetting via mond of handen en met een beetje oplettendheid te voorkomen zijn. De kans is trouwens groot dat je op reis een vorm van reizigersdiarree oploopt en hoewel dit meestal spontaan geneest, kan het bijzonder vervelend zijn. Het preventief innemen van antibiotica om diarree te voorkomen, wordt afgeraden, maar regelmatig de handen wassen, voorzichtig zijn met voedingswaren en drank kan al heel wat problemen voorkomen. Het is van het grootste belang om bij diarree voldoende vocht en zout in te nemen om uitdroging te vermijden.

Als het ernstig wordt en de diarree blijft aanslepen, moet er een arts worden bijgehaald. Wie exotische bestemmingen op het oog heeft, moet ook tijdig zijn vaccinatie slaten controleren.

17:15 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.