20-07-05

Gezond(er) barbecuen

Buikloop of misselijkheid na een gezellige barbecue? Eigen schuld, aldus het Nederlandse Voedingscentrum. Dat onderzocht het gebruik van de barbecue en concludeert dat we te weinig hygienisch zijn. Zo leggen we rauw vlees op de barbecue. Helemaal verkeerd, zeggen de experts: we doen er beter aan dat vlees vooraf gaar te maken in een pan, zodat de bacteriƫn vooraf gedood zijn. Dat geldt zeker voor grote stukken vlees zoals kp, ribbetjes en steaks.

Bovendien verzuimen veel mensen die aan de barbecue staan het om tussen het bakken in geregeld de handen te wassen. En ook om voor rauw en gaar vlees een gescheiden bestek te gebruiken. Veel mensen bewaren het overgebleven vlees tot "s anderendaags, wat zeker wordt afgeraden. Al die factoren vergroten het risico op voedselvergiftigigng.

Gebuik trouwens liever een plaatbarbecue dan een rooster. Als je een roosterbarbecue hebt, dek dit dan af met aluminiumfolie, of gebruik de speciale aluminium baksleetjes met gaatjes in.

12:36 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.