28-07-05

Bijtende insecten

De zomer is het hoogseizoen voor insecten. En zelfs al bestaan er tal van producten die ons tegen insecten beschermen, niemand is ooit honderd procent veilig voor een steek van een wesp, een spin of een mug. Belangrijk is dat je weet hoe te reageren. Bij een steek van een wesp, een bij of een hommel moet je de angel zo snel mogelijk verwijderen, bijvoorbeeld door ze er met de nagel uit te wippen. Neem de angel echter nooit tussen duim en wijsvinger vast, want dan knijp je de gifblaas leeg en wordt de situatie alleen maar erger. Wie in de mond of de keel wordt gestoken, moet meteen ijs eten of koude drank drinken om de zwelling te mindereen en onmiddelijk naar het ziekenuis gaan.

Sommige mensen zijn hevig alergisch voor deze steken en informeren bij hun huisarts beter preventief hoe ze moeten reageren in geval van nood. Ook op vakantie in het buitenland is het goed dat je weet wat je moet doen. Bij muggen en steekvliegen kan je beter van de beet afblijven. Krabben zal de jeuk alleen erger maken. Als die te erg wordt, gebruik je een jeukwerende zalf.

Ook een beet van een spin of van mieren laat je beter met rust. Meestal bepert zich het ongemak tot een hinderlijke zwelling en jeuk of een branderig gevoel. Eventuele wondjes moet je wel ontsmetten.

12:01 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

als ge een steek van een wesp hebt gekregen dan is dat altijd door een vrouwtje want alleen de vrouwtjes kunnen steken en je bent best ook als je gestoken bent er iest warm op te leggen dat nutraliseert het gif van de wesp en daarna iets koud voor de zwelling

Gepost door: maakt nie uit :) | 05-08-07

De commentaren zijn gesloten.