21-10-05

Vrijen of slapen?

- Met seks verbrandt u ongeveer 150 calorieën in een half uur, evenveel als tijdens een flinke wandeling.
- Seks doet het bloed beter naar de organen stromen. Daardoor worden al uw cellen, organen en spieren gevoed met vers, zuurstofrijk bloed en worden afvalstoffen die u moe maken sneller afgevoerd.
- Seks doet het cholesterolpeil dalen en zorgt voor een goede verhouding tussen goede cholesterol en slechte cholesterol.
- Mensen die seksueel actief zijn, zijn over het algemeen veel stressbestendiger. De diepe onspanning die na het vrijen volgt, is één van de enige momenten waarop mensen zicht echt totaal kunnen onspannen.
- Tijdens het vrijen komen endorfines vrij, natuurlijk antidepressiva en pijnstillers.
- Het vrijkomen van het hormoon DHEA helpt het immuunsysteem versterken, draagt bij tot het herstel van lichaamsweefsels, de beendergroei en het concentratievermogen. Het kan ook de gezondheid van hart en bloedvaten verbeteren en antidepressief werken.
- Men schat dat 75 % van de mannen boven 50 jaar een vergrote prostaat heeft. Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig vrijen de prostaat langer gezond houdt.
- Regelmatig seksuele activiteit doet het testosteron en oestrogeenpeil stijgen. Bij mannen en in mindere mate bij vrouwen versterkt testosteron de beenderen en spieren. Uit een aantal studies blijkt dat testosteron het hart geond houdt.

- Slechts één op de drie volwassenen heeft voldoende slaap. 30% van de mensen slaapt slechts 6 uur per etmaal.
- slaap helpt uw hersenen en lichaam heropladen, Het hart klopt trager en de spieren ontspannen zich volledig. De hersenen blijven actief, maar rusten wel gedurende de diepste momenten van de slaap, de zogenaamde REM-slaap.
- Uit recent onderzoek is gebleken dat vrouwen die slechts 5 uur slapen 45% meer risico lopen op een hartziekte dan vrouwen die 8 uur slapen. Vrouwen die 6 uur slapen, hebben 18% meer kans en vrouwen die 7 uur slapen 9% meer.
- Meer slapen kan het metabolisme verbeteren. het is een mythe dat mensen die meer slapen minder caloriën verbranden. hoe meer je slaapt, hoe beter het lichaam voedsel kan verteren.
- Mensen die langdurig van hun slaap worden beroofd krijgen meer glucose en cortisol (stresshormoon) in hun bloed. het duurt bij deze mensen 40% langer om hun bloedsuikerpeil weer te reguleren na een koolhydraatrijke maaltijd.
- Een gezonde nachtrust helpt tegen diabetes type 2. Onderzoek wijst uit dat mensen die te weinig slapen te weinig insuline aanmaken.
- Jonge mannen die te weinig slapen, maken later in hun leven minder groeihormoon aan. Groeihormoon helpt het lichaam de juiste verhouding tussen spier en vet controleren. Een tekort aan groeihormoon verhoogt de kans op overgewicht.

11:21 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Is mastruberen ook zo heilzaam

Gepost door: Roger | 08-06-08

niemand kan zo lang slapen... niemand kan zo lang slapen als een werkende mens van 6 uur smorgens tot half 5 in de avond heeft gewerkt is er niemand die om 9 uu ofso in zen bed al kruipt bijna want die mense willen ook nog andere dingen doen in de avond zoals tv kijke muziek luistere enzo... ik persoonlijk vind dat de mens minder lang zou moete werken en meer betaald moet krijge om te compensere. bv als ze om 9 uur moeten beginnen en om 4 uur gedaan hebben dat zijn 7 werkuren als die werk uren zo betaald worden zodat je toch op het zelfde bruto loon komt dan hebje denk ik vele gelukkigere mense omdat ze langer kunne slapen en ook een hele avond hebben om te ontspannen :p is dat geen goed idee? :p

Gepost door: wesley | 14-04-09

De commentaren zijn gesloten.