31-10-05

Een jaar lang borstvoeding

Iedereen weet dat borstvoeding goed is voor baby's. Het beschermt hen tegen allerlei infecties en verlaagt de kans op wiegendood, diabetes, astma en zwaarlijvigheid. Ook voor de moeder biedt borstvoeding voordelen. Het verlaagt namelijk de kans op osteoporose en borst-en baarmoederkanker. Maar nu stelt de American Academy of Pediatrics dat vrouwen gedurende minstens zes maanden borstvoeding zouden moeten geven aan hun baby's. Na die eerste zes maanden bijna uitsluitend borstvoeding zouden er nog zes maanden borstvoeding moeten volgen, gecombineerd met andere voeding. Dan pas zouden de voordelen van borstvoeding ten volle kunnen worden benut.

16:54 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb een dochter van 9 maanden, 6 maanden uitsluitend borstvoeding gegeven en nu nog 3 voedingen per dag. Ik zou zolang mogelijk borstvoeding willen geven, de vraag is , tot hoelang is het echt van nut ? Ik ben alleenstaande mama en mijn band met mijn dochter is onbeschrijfelijk, zalig die borstvoeding, raad ik iedereen aan

Gepost door: Kristien | 02-09-07

Mijn dochtertje van bijna 1 jaar krijgt nog steeds 's morgens en 's avonds borstvoeding.
Om te reageren op de vorige reactie: ik denk dat borstvoeding altijd van nut is, het is en blijft melk met alle nuttige vitamines, proteinen, vetten en noem maar op. Ik heb net gelezen dat kindjes tussen 2 en 4 jaar meestal zelf aanvoelen wanneer zij er genoeg van hebben en als je de gelegenheid hebt om het zolang vol te houden waarom niet? Het is inderdaad een buitengewone band met je kind en heeft allerlei voordelen voor mama en kind!

Gepost door: Annick | 23-06-08

De commentaren zijn gesloten.