15-01-06

Gezond vet is vloeibaar

Vloeibaar vet is in, vast vet is uit. De friturist ie nog hard vet zin zijn ketels gooit, is verkeerd bezig. In hard vet, zoals frituurvet, zitten namelijk twee slechte stoffen: transvetten en verzadigde vetzuren. Daardoor gaan de aderen dichtslibben en verhoogt het risico op een hartaanval. Als het aandeel van foute vetten in onze voeding verlaagd zou worden, dan zou het risico op hart- en vaatziekten met enkele tientallen procenten kunnen dalen, zo denken sommige onderzoekers. Vloeibare vetten hebben in verhouding minder transvetten en verzadigde vetzuren. Die bij het bakken van vlees vloeibare margarine of olijfolie gebruikt in plaats van het bekende pakje boter, bakt dus gezonder.

22:29 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

gezond vet is een goede balans in vet Lees voor een verklaring van deze slogan de links op mijn verzamelsite over het belang van een goede vetzuurbalans!

Gepost door: hans planje | 04-07-07

vetten Hoi Hans, goed artikel!
Paar spellingsfoutjes zou ik herstellen als ik jou was! Ik mail je>

Gepost door: Jan | 25-03-09

De commentaren zijn gesloten.