01-03-06

Wijndrinkers eten gezonder

Wijndrinkers leven gezonder dan mensen die liever een pintje drinken. Dat hebben Deense wetenschappers uitgeknobbeld. Ze bestudeerden het eet- en drinkgedrag aan de hand van 3,5 miljoen aankopen in de supermarkt. De mensen die wijn in hun winkelkarretje hadden liggen aten meer fruit, groenten, olijven en kaas met een laag vetgehalte dan bierdrinkers. Het krat bier werd dan weer vaker vergezeld van diepvriesmaaltijden, frisdrank, suiker, worsten en boter. Aan de hand van de inhoud van de winkelkarretjes konden de Deense wetenschappers nog meer verschillen tussen bier- en wijndrinker opmaken. Wat opvalt is dat enkele overbekende clichès worden bevestigd. 
 

Het profiel van de gemiddelde bierdrinker:

-         Eerder mannelijk.

-         Lager opgeleid.

-         Grijpt snel naar de (bier) fles.

-         Vaker wat vadsiger of zelfs dik.

-         Matige tot slechte gezondheid. 
 

Het profiel van de gemiddelde wijndrinker:

-         Eerder vrouwelijk.

-         Hoog opgeleid.

-         Consumeert minder alcohol.

-         Slank.

-         Gezond.

14:22 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

hum hum nochtans mijn nonkel is niet al te mager.

Gepost door: fotoblogke | 01-03-06

Wa ne Zeikk Eumhh.....Wa is da tch vr ne zever allml!!!!!Wa zou da waar zijn da ne wijndrinker hoger opgeleid is dn een bierdrinker!!!!!Ik ken heel veel mense die bier drinke en wel bezig zijn met hoge opleidinge en die mense zijn echt slim!Uw drankgedrag heeft niks te maken met u studies of welke zeik der ng allml tussenstaat!Da hft de Te Make me Smaakk en ik geloof nie da alle mense me die smaak liever bier te drinke da die allml gemiddeld dikker zijn en in slechtere gezondheid verkere.Da Kan nie!!!!!Ge hebt dikke mense die graag wijn drinke en slanke mense die graag bier drinken!Als ge nu sport en bier drinkt zt ge tch ook Slank!Da hft van persoon tot persoon iets te make dr Valt geen algmn beeld vn te krijge het enige wa waar is da is da als ge elke avnd een glaasje rooie wijn drinkt da da gezond is!Groetjess Lisa!!!!!

Gepost door: Lisa | 06-03-06

beste fotoblogke, http://jhl.skynetblogs.be/ is wel mijn blog hoor!!!!!!!!!!

Gepost door: jhl.skynetblogs.be/ | 13-04-07

Wijn smaakt wel beter bij het eten dan bier. Bier drink ik meestal in de kroeg en wijn bij het eten. Ik denk dat 80% dat ongeveer ook zo doet. Ongeacht je opleiding. Rose wordt mijn inziens door iedereen gedronken van het bel-spel vrouwtje tot Joop van de Ende.

Gepost door: Henk | 02-08-08

De commentaren zijn gesloten.