20-03-06

Koffie verhoogt bloeddruk niet, cola wel...

 

Vrouwen die geregeld koffie drinken, hoeven niet te vrezen dat hun bloeddruk daardoor stijgt. Dat blijkt uit onderzoek aan de Harvard School of Public Health in boston. Het team, onder leiding van Wolfgang Winkelmeyer, volgde twaalf jaar lang 150.000 Amerikaanse vrouwen. De onderzoekers weerleggen de speculatie dat koffieconsumptie bij vrouwen hun bloeddruk de hoogte injaagt. Tussen het drinken van cola en hoge bloeddruk bleken wél een verband te bestaan. De vorsers vermoeden dat het niet de cafeïne is die dat veroorzaakt, maar wel een ander bestanddeel. Naar de gevolgen van het drinken van koffie en cola bij mannen werd geen onderzoek gedaan.

19:52 Gepost door Fancy | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

cola goed bij hypotensie Bij hypertensie (hoge bloeddruk) is cola waarschijnlijk niet slim om te drinken. Daarentegen heb ik hypotensie (lage bloeddruk) en is cola voor mij een makkelijk middel om me bij duizeligheid en flauwte weer snel 100% te voelen. Dus het is maar hoe je tegen het beestje aankijkt.

Gepost door: idske | 24-08-07

Klopt niet! Ik heb onderzoek gedaan en ben tot de conclusie gekomen dat het niet klopt. Dit bewijs kun je vinden op www.google.nl/blog zoek dan naar koffie.

Groetjes Marc

Gepost door: Klopt niet! | 28-01-08

Volgens mij is het afhankelijk van de reden waarom je een lage bloeddruk hebt. Als je een 'appelflauwte' hebt (zoals ze zeggen), maw suiker tekort, lijkt het me inderdaad slim om cola te drinken en druivensuiker te eten. Maar er zijn echter nog andere redenen voor een lage bloeddruk die niet 'opgelost' geraken met een glas cola. Ikzelf drink geregeld koffie, de cafeïne in koffie zou helpen (volgens de huisarts). In ieder geval bedankt voor het weetje !

Gepost door: meraviglia | 13-11-08

klop niet ik ben prof.jan van dann en ik heb een onderzoek gedaanen heb daarbij 190.000 vrijwiligers gebruikt en volgens mijn bloedruk automaat klopt het niet in koffie is er een stof die glauistish heet als je teveel krijgt blijf je brein met 45% stijgen en als het stijgt krijg je een verkeerde stof en een verkeerde stof bedekend dat je langer opblijft dus ik als hooggelerde ben ik toch wel 99% VAN OVERTUIGT DAT DIT EEN GROTE LEUGEN IS EN ALS JE WIL ¨PRATEN BEL JE DIT NUMMER 045690249893 EN SNEL

Gepost door: jan | 30-01-09

amai "hooggeleerden" die amper correct kunnen schrijven, lol

Gepost door: Tich | 16-02-09

Amai!! Inderdaad zeg! Hier zijn hooggeleerden aan het werk met een zeer ernstige vorm van dislectie.
Maar ja, alles kan!

Gepost door: pjierke | 25-02-10

De commentaren zijn gesloten.